Och å närmar sig julen

Hi there everybody!
Igår var det första advent! Jättemysigt! I alla fall blev det mysigt på kvällen, men det var ju lite misslyckat att min familj var arga på varandra hela dagen, ända till kvällen då. Fick riktigt julkänsla, och man får ju inte glömma att min bästa moa fyllde 17 igår!! Grattis till henne! Denna helg var ett misslyckande som blev lyckat kan man säga. Jag har även tagit mig en tur till huddinges second hand och handlat en klänning, ett par jeans och en ny jacka. Alla köpen har redan stor plats i mitt hjärta. jeansen är jeansjeansen som jag har letat efter länge nu, så att dragkedjan var paj hindrade mig inte från att köpa dem. Endast 60 kronor betalade jag för dessa underbara brallor som man bara av tur kan hitta i huddinge bara för att det inte kommer allt för många modemänniskor dit, utan mest gamla tanter. Jackan var också underbar för övrigt. Jag har ju också handlat världens bästa och varmaste pälsmössa i helgen. Kommer komma upp bilder på mina ägodelar snarast det lovar jag hihihi.

Men istället blir det nu en bild på mitt senaste bildarbete. Form har ju aldrig varit min grej, men den blir mer och mer min för varje uppgift. Det går i alla fall oändligt mycket bättre nu än i början. Varning för lite fisheye effekt på bilden för övrigt. Jag valde en ganska grov lera, vilket ger en annan effekt än vad den vita leran gör och det blir svårare att göra detaljer.




//Tesse

Glad första advent




Världens mysigaste helg typ! Jag har redan fått julkänsla, det är jättehärligt.

Apropå något helt annat så började jag av någon anledning läsa igenom min gamla blogg idag, som jag hade typ 2008. Asså hahahahahahaha. Det är väldigt roligt att läsa kan jag säga... innehåller allt från töntiga spegelbilder (!) till klagomål om hur jobbigt det är att gå i åttan (haha...) till inlägg där jag dampar ur på johan palm. hahahahaha.

Anita

Tant Anita...

Idag när jag stod på pendeltåget kände jag mig plötsligt gammal. I älvsjö tömdes tåget på ungdomar och jag insåg att det var 95:or påväg till gymnasiemässan. Jag trodde de var typ lika gamla som jag men de har hela gymnasiet framför sig och jag har snart gått ut halva. Det var ju alldeles nyss som man själv gick omkring och funderade över gymnasieval, men det var två år sen. Det känns inte alls som att det var längesen jag började ettan och nu är det bara lika lång tid kvar, herregud. Vad händer sen liksom? Inte känns det bättre av att min lärare stressade upp mig med massa frågor på utvecklingssamtalet heller. Har du funderat på något speciellt yrke? Har du kollat upp intagningarna till olika utbildningar? Vilka kurser som krävs? Har du koll på meritpoäng? Vill du boka ett möte med studievägledaren? aaaah!

Haha, min plötsliga ålderskris gick så långt att jag ändrade min profilbild på facebook till en bild på mig som 15...

MVH Tant Anita

Chokladflarn är också gott

Hallååååå där kära blogg. Det var några dagar sen senast. Har varit och är fortfarande rätt sjuk, men gick självklart ändå på harry potter som var brabrabra! Gilla mycket<3 Jag är jättesugen på att läsa böckerna igen för det var så länge sen nu men skolan vill hellre att jag ska läsa Voltaire. Orkar man lyssna på skolan? Näää. Såg förresten Harry potter och de vises sten i helgen, de är helt fantastiskt söta där måste jag säga.

I stunden sitter jag med en stor kopp chailatte med massa kaneeeel och en skål vaniljyoghurt med bananbitar och massa kaneeeel. Underskattad krydda det där tycker jag.

Vet ni vad som händer om tvåhundraarton dagar? Jo då befinner jag mig i borlänge på en trevlig liten tillställning som kallas peace&lovefestivalen. Biljetten är bokad och ligger tryggt i min epostinkorg (skulle låtit mycket bättre med byrålåda eller något, men nu är det som det är). Om jag är taggad? Litegrann kanske (aaaaaaah!!!!).


Ron är söt.

Anita

Team Draco Malfoy och Tom Felton haha.

(Amanda, läs inte innan söndag hahahah)

Heeeej
Jag har sett Harry Potter nu (i onsdags). Så underbar. Perfekt. Bäst. Vad skulle mitt liv vara utan Harry Potter? Det är den stora frågan. Och skådespelarna har blivit så duktiga. Allihopa är verkligen sina karaktärer. Fast gud vad arg man blev när den var slut. Liksom mitt i! herregud! Precis när allt som är allra bäst är kvar! Och det var så underbart när dom var i Godric Hollows. Brabrabra. En film kvar. Sedan är ALLT över. Sorgligt. Funtar på att beställa lite nya saker från warnerbros hemsida hihihi. har ju redan beställt Gryffindor Halsduk och slips förut, men jag skulle vilja ha lite andra saker med hahah. Typ en slytherinhalsduk och en rawenclawhalsduk. Och lite andra saker. Hahaha. Jag vet att jag är töntig och att det är inlägget är typ carefaktor noll. Men i alla fall. Harry Potter är så värt massamassa text. 
  

A product thumbnail of Harry Potter Authentic Replica Adult Gryffindor Robe             A product thumbnail of Harry Potter
hihi gryffindor<3 Fast den kostar typ två tusen. haha.

A product thumbnail of Harry Potter Hogwarts Writing Quill           A product thumbnail of Harry Potter Marauder's Map


A product thumbnail of Harry Potter Collectible Wand by Noble CollectionA product thumbnail of Harry Potter Slytherin Wool Scarf
Seriöst. Harrys trollstav.              Jag är så team Draco Malfoy hahah. Utom när jag är team hela goda sidan.


A product thumbnail of Harry Potter and the Deathly Hallows Pendant Necklace
Japp. Harry Potter var det.


Kram hörrni /Tesse


Harry Potter Harry potter harry potter

Hejhejhej
Jag råkade försova mig lite ganska mycket imorse så jag missade franskan. Synd. Nu är det bara att stanna hemma till bilden börjar klockan 12.15 vilket ju faktiskt äger galet. Synd att jag måste skriva en jobbig engelskasak bara. Men det är ju lugnt. Jag hostar och har ont i halsen och nyser och är jätteförkyld. Jag är ju ALDRIG sjuk. Men nu är jag. Hoppas det inte blir värre än såhär bara. Fast med tanke på att Anita verkar sjukare än mig och jag misstänker att hon smittade mig så ser framtiden lite osäker ut haha. Hoppas Anita blir FRISKARE snart <3

Om några timmar ska jag göra ett matteprov också, och det ska bli så skönt och äntligen få göra det, för jag har pluggat galet mycket matte sedan höstlovet ungefär. Och efter matteprovet???? HARRY POTTER AND THE DEALTHY HALLOWS PART 1!!!!!!!!! Är gaaalet taggad.

//Tesse

ledsen tjej

Det suger att ha så ont i halsen att man knappt kan svälja
Det suger att mina ögon och näsa rinner helt okontrollerat (mys)
Det suger att det låter dunkdunk i mitt huvud
Det suger att jag låter som en tvåpaketomdagenrökare
Det suger att missa fysik och mattelektioner när man redan ligger efter
Det suger att missa en teater som man ändå betalat 50 spänn för
Det suger att titta på oprah för att det inte går något bättre vid den här tiden
Det suger att jag inte har hunnit låna beverly hills säsong 2 än
Det suger att man har passerat åldern då ens mamma kunde stanna hemma och pyssla om en
Det suger att jag inte har någon aptit
Det suger att ligga i soffan, vara uttråkad och känna sig fett ensam


Men det som suger mest av allt är att jag mår såhär när det är HARRY POTTERPREMIÄR imorgon! Den kan jag ju omöjligt missa liksom, jag vet inte vad jag ska göra. Just nu hoppas jag på ett mirakel så att jag på något sätt hinner bli helt frisk tills imorgon. Annars tänker jag typ gå ändå. Tycker bara synd om resten av publiken som kommer bli utsatta för mina smittande bakterier och få lyssna på hostningar och snörvel under hela filmen... 

Anita


Föreställ er ett högt glädjetjut i denna sekund

YES! Jag har äntligen lämnat in min literaturessä om Jane Eyre - tio minuter innan deadline. Ja, deadlinen var konstigt nog på en lördag klockan 5 vilket suger väldigt mycket eftersom det är fysiskt omöjligt för mig att inte sitta med ett arbete kvällen innan det ska vara klart. Så ni kan ju föreställa er hur spännande min helg har varit hittills. Dessutom mördar min hals mig och jag känner på mig att jag kommer bli riktigt sjuk vilken dag som helst nu.

Meeeen det går inte att beskriva hur underbart det är att det här arbetet som vi har hållit på med hela terminen, alltså tio veckor, äntligen är över! HEJ FRIHET. Typ. Kanske inte helt, men nästan iaf.


Lite random bara. Gunga är kul. Här har jag väldigt ljust hår.

Anita


Jag måååste måla nu

hejhejhej
Jag känner mig sjukt lycklig just nu! Ingen aning om varför utan hela kroppen känns bara som en flygande ballong som kommer spricka när som helst. Helt galet bra. Det är onsdag och jag är en ballong. Vill bara ta fram alla mina oavslutade tavlor och måla klart allihopa eller dansa tills jag inte orkar mer. Vad som helst för att få ur allting ur kroppen liksom! Fattar någon vad jag menar? Det finns någonting i kroppen som måste skapa något liksom, det är därför jag går bild mina vänner. Allt får ju inte plats inuti mig. Jag förknippar lycka med att måla ibland. Inte alltid såklart, men just nu känner jag att jag måste måla. Så alltså tar jag fram oljefärgerna nu! HEJSVEJS //Tesse


En kort sekund kan allt som lever här, få känna harmoni

 
Mina mest spelade låtar på spotify den senaste veckan, jag trodde inte det var såhär illa...
Men ja jag kommer typ tröttna om några dagar, jag är ju lite sån.

Nu kan man säga att jag har 5 timmar på mig att göra min litteraturessä, jag har kakor i min närhet och bästa pluggmusiken (haha<3) i högtalarna, NU KÖR VI!

Anita

nionde november tvåtusentio klockan åtta trettiotvå på kvällen

Jag drömde en massa i natt, och för ovanlighetens skull kommer jag faktiskt ihåg en del fortfarande. Först drömde jag att madonna jobbade i kassan på hm, vilket jag tyckte var jättelogiskt eftersom hon någon gång har gjort en kollektion för dom tror jag. Sen ville jag självklart ha en bild tillsammans med denna världsstjärna så jag bad min lillasyster fota med min mobilkamera. Problemet var att det var något fel på kameran, eller möjligtvis på min systers intelligens, för det blev aldrig några kort. Vi stod i typ tio minuter innan madonna tröttnade på oss och återgick till sitt kassajobb. Jag kollade igenom mobilen och blev skitsur på min syster för att det inte fanns ett enda foto och skällde ut henne lite. Hur många gånger i sitt liv träffar man madonna liksom?

Sen drömde jag också att jag pratade med tesse, som var väldigt nedstämd. Jag undrade ju såklart varför och tillslut berättade hon att hon var ledsen för att hon aldrig får tillbaka sin beverly hills säsong, sen började hon plötsligt gråta hysteriskt. Ibland är ju drömmar lite kopplade till verkligheten. Jag har ju tesses beverly hills säsong men jag tror knappast hon är sååå ledsen över det haha, och om hon nu är det: jag lovar att ge tillbaka den så fort som möjligt! Haha. Men var kom madonna ifrån liksom?


Cool Agnes med cool LP skiva i cool lägenhet vid coola mariatorget förra veckan.


Coolt, helt enkelt.

Jag och mina converse var inte riktigt beredda på snöovädret idag kan man säga. Har aldrig förstått varför det ska finnas två hål på ena sidan. Hållösa converse kanske inte direkt skulle hjälpa mycket när man trampar i två decimeters djupa slaskpölar, men ändå.

Anita


Tillbaka till verkligheten

Nu är lovet typ slut... väldigt sorgligt. Försöker komma på saker att se fram emot men det går lite segt. Det närmaste jag kan komma på är harry potter premiären (!) nästa onsdag, sen är det väl typ julafton, nyår, egypten.

Det har inte gått sådär jättebra med min lista... Det enda som jag hann med helt är slappdag, äventyr, färga håret och sova ut(typ). Hehe bra jobbat liksom, bättre lycka nästa gång. Lovet har ändå varit mycket bra. Har typ inte varit hemma någonting, knappt sovit i min egen säng. Kom precis på att jag endast sovit ensam 2 av 8 nätter, annars har jag alltid haft en kompis vid min sida. Haha.

Just nu hatar jag mig själv lite för att jag lyckas hamna på en sån där "14 år och gravid"-blogg när jag borde skriva min litteraturessä... och jag är helt fast. Kan inte sluta läsa, måste liksom bläddra igenom hela arkivet och läsa alla inlägg. Det är så otroligt sjukt, men fortfarande väldigt intressant att läsa... jobbigt värre.

Anita


Stockholm vaknar långsamt på droger och på sorg

Hejsan kära blogg. Höstlov är väldigt bäst. När skolan börjar igen kommer jag säkert tänka "jag borde njutit mer av höstlovet" så därför tänker jag nu meddela mitt framtida jag att: Jag njuter!

Natten spenderades på stockholms gator och i en lägenhet vid mariatorget. Världens mysigaste lägenhet. Åh vad jag vill ha den. Eller bara någon annan lägenhet i stan, finns typ inget jag hellre vill ha just nu. Ett förslag på hur jag kan få tag i några miljoner skulle uppskattas.

Man blir förresten lite förvånad när man står på pendeln, kollar upp och ser "skandalstjärnan" Jackie Ferm stå en meter framför en. Hon som tydligen vann paradise hotel förra året eller när det nu var. Jag kollade aldrig på det, men vet vem hon är genom lite bloggar och så. Knäppt var det iaf. Man förväntar sig inte se sådana personer på pendeltåget i huddinge liksom.


Tesse färgade mitt hår igår, jag är fett nöjd! Inte jättestor skillnad men färgen är lite mörkare, jämnare och snyggare helt enkelt, precis som jag ville ha det. Kul att typ ingen annan märker att något är annorlunda bara...

Nu ska jag iväg, senare ikväll är det chillkväll hos agnes med massa trevliga människor. NAJS.
(rubriken är från en kent låt, tänkte bara förtydliga det)

Anita


anitatherese.blogg.se?

Här sitter jag och lyssnar på kent och väntar på att min kära vän Therese ska bli klar. Höhö. Det är kul att kalla henne Therese, fattar knappt själv vem jag pratar om liksom. Vi ska ha en riktig tjockis-chilldag med beverly hills och massa godsaker hehe, FETT TAGGAD.

Jag insåg precis hur mycket sämre syn jag har fått, när jag provade mina glasögon och fortfarande inte såg något.. Fett jobbigt. Nu kommer jag troligtvis behöva ha linser på båda ögonen också som alla normala människor. Orka.

Men nu ska jag dra in mot centrum, hej svejs!