Jag älskar att vara barnslig ibland.

Jag vet att jag suger på att blogga just nu. Har inte haft så mycket tid och ibland så går det bara inte.
Igår hade vi studiedaaaag så jag och några från klassen träffades och fikade på världens mysigaste café, café 60 på sveavägen. Underbart! Där satt vi i tre timmar och bara flummade och skrattade och hade det jättemysigt! Åt vääärldens godaste blåbärspaj och drack en asgod smoothie! Jag har blivit ett riktigt smoothiefreak, dricker det typ hela tiden.

Påväg till agnes där vi skulle ha filmkväll och sova fastnade vi i en lekpark som hade linbana. Så vi sprang omkring och betedde oss ungefär som femåringar haha, skrek och skrattade och var allmänt barnsliga. Haha ni skulle sett de tolvåriga "attvaracoolärdetviktigasteihelavärlden"-skejtkillarnas blickar från rampen bredvid. Sjukt kul.

Vi kollade på film hela natten och jag sov under 90 % av tiden precis som jag hade förutspått haha. Jag kan verkligen inte hålla mig vaken på filmkvällar, somnar alltid först av alla. Men det var jättemysigt ändå.

Morgonen bestod av massa flum och skratt tills man dog.

Det är jättekonstigt att vi bara har känt varandra i fem veckor.

// Anita


En lördag i september


Hej!
Jag försökte göra ett inlägg igår, men det ville inte mitt internet att jag skulle göra eftersom det inte funkade på hela dagen igår, så alltså blev det inget inlägg. Anita råkade göra min internetruta jättestor förra gången hon var här förresten och det är jätteirriterande! För den är jättestor och jag vet inte hur man fixar det haha.

Jättemysig studiedag igår i alla fall. Några i klassen åkte in till stan och började med att äta lite i hötorgshallen, sedan åkte vi iväg till morderna museet haha. Vi försökte liksom uppfylla våra krav som estetare haha. Nej men det är gratis för alla under arton. Sedan gick flera hem så att det bara var Jag, Lisa och Sandra kvar och vi gick och drack vanlijlatte på ett café och skrattade väldigtt mycket. Mysig dag.

Jag har börjat fixa mina väggar lite i mitt rum woho.

Igår gjorde jag en ganska mobbad bild.

Jag blir aldrig nöjd men ansikten. Men någon gång måste jag ju bli det, så det är väll bara att göra nya tills jag blir nöjd.

Puss

//Tesse

södertörnskadan

Hej
Anita har äntligen fattat mitt problem med att jag bara pratar hela tiden. Alltså i skolan, jag bara snackar. Allvarligt, alla måste tycka jag är jättejobbig! Hur som helst har Anita fattat vad jag menar.

Men grejen är att man bara är lite skadad efter södertörngänget. Då var man ju tvungen att skrika om man ville prata. Alla pratade i munnen på varandra hela tiden, man vande sig vid att lyssna på minst två personer samtidigt ungefär. Det var på det sättet vi kommunicerade helt enkelt, jag är inte van vid att folk bara tystnar när man börjar prata! Haha.

Så nu är det en skada som gör att jag bara pratar. Södertörnskadad helt enekelt.

Pusspuss

//Tesse

quequeque?

Heeeeeej
Asså! Det är är så mobbat att jag blir galen. Jag försöker nämnligen ta reda på om mitt språk för mig när jag är estet är utökad studiekurs eller inviduellt val. Först frågar jag min lärare som börjar babbla om att det är ett inviduellt val och blablabla så jag bara aha okej. Men sedan så frågar jag studievägledaren och han säger att det är en utökad studiekurs och att min lärare har fel, och jag bara aha okej. Så har några i min klass gått och frågat estetrektorn, och hon säger att det är ett inviduellt val men att man kan välja det som utökad studiekurs, men att det inte är säkert att det blir det eftersom ingen har gjort det förut; samtidigt som jag har hört att det var en tjej som valde det som utökad förra året??

Jag typ VA? Bra att folk på södra pratar med varandra alltså? Asså okej om lärarna har fel men när både rektorn och studievägledaren säger helt olika saker och båda verkar ha fel så blir det ju lite sjukt. Haha. Vem ska jag fråga nu liksom?

Jag fattar hur ointressant detta måste vara, men jaja skit i det.


Och sedan måste jag ju påpeka att Anita missade en av killarna i OC.
Hur kunde hon missa Ryan?

et maintenant, Je vais travaille le francais

jag ska alltså plugga franska nu... hoppas att det inte är någon som kan franska som läser det där btw... för jag tror jag har gjort fel på futurformen plus att man kanske inte kan säga travaille... jag är inte så bra på franska... men människor, jag blir faktiskt bättre. Vilket är coolt.

//Tesse

Söndag kväll

Segsöndag idag. Jag måste bara säga att oc är braaaa. Fast Tesse är lite mer galen i det än mig eftersom jag egentligen redan haft min oc period, då det gick på tv men nu har jag fastnat igen.

Två anledningar till att serien är så bra just nu..? hehe
godnatt.
// Anita


Rita och såntHejhej
Jag är planetens sämsta pluggare typ. Idag så skulle jag då plugga typ hela dagen och sen jag vaknade har jag ätit scones, kollat på lejonkungen och ritat. Inte så smart kanske.

Vi har ett enda avsnitt kvar av säsong 2 av oc. Jättejobbbigt alltså, jag vill se mer.

//Tesse

:)

hej

Let's grow old together, and die in the same time

Idag satt jag och typ halva klassen kvar i skolan i två timmar efter att vi hade slutat av olika anledningar. Normalt? Kanske inte haha. Vi satt i cafeterian och spelade kort, inte det lättaste när man är 12 pers men vi hade sjukt kul i alla fall:)

Nu är jag döööödstrött och orkar typ ingenting.
White lies, som var förbandet till coldplay, e fett bra. LYSSNA! Det är ju en helt annan känsla att höra dem live men ändå.

Farewell to the fairground.


To lose my life.


Skruva upp volymen och njut, godnatt!
// Anita

 


Je suis trés fatigue

Igår

- Friluftsdag och gå runt på djurgården
- vi såg att det fanns ett café på sjöfartsmuseét eller vad det heter så vi gick dit på vägen runt djurgården, det var ganska trevligt, alla museér är gratis när man är under 18.
- gick runt med klasskompisar i stan. Käkade på mcdolnads, tog väldigt mycket smakprover i hötorghallarna. Fast egentligen väntade jag på Anita. Som gick runt samma bana väldigt långsamt. Haha.
- åkte hem till Anita och kollade på OC.
- åkte hem och pluggade historia.

Nu: plugga klart historian. Det är därför jag är vaken halv åtta när jag har sovmorgon till tio.Pusspuss

//Tesse


Just nu

 
+ Vi har asgoda havrebollar hemma!
+ Jag börjar 10 imorgon och slutar typ vid 12, promenad på djurgården
+ Imorgon ska jag troligtvis träffa Tesse efter skolan
+ Jag har kommit gaanska långt på mitt personporträtt..
+ Imorgon är det torsdag och då är det bara en dag kvar till fredag, alltså är det nästan helg.
+ Jag äter en nektarin, det är gott
+ Jag lyssnar på najs musik

- Jag måste skriva klart personporträttet
- Vi kommer inte vara i skolan imorgon, vilket betyder ingen supergod smoothie:(
- Jag kommer behöva sitta uppe och skriva ett tag inatt, kanske borde tvinga i mig lite kaffe..? blää


Fler plus än minus, woho!
// Anita

In the mystery time of cold and rain


Jag suger fortfarande på att plugga, jag är verkligen sämst. Nu ska jag tvinga min lillasyster att baka havrebollar åt mig och sen ska jag stänga av internet och vara osocial resten av kvällen. Jag måste bli klar och nöjd med personporträttet någon gång!

// Anita


idag är det tisdag och jag slutar klockan fem

Hejhej
sitter i skolans coola macsal och har datakunskap.
Najs.
//Tesse

blablabla

Det går sjukt dåligt för mig att plugga just nu. Försöker desperat hitta något annat viktigt att göra, har kollat igenom varenda blogg jag kan komma på och varit inne på bdb och facebook flera gånger. Men jag kan bara plugga under pressat tidschema, och eftersom personporträttet inte ska vara klart förrän onsdag kväll så går det inte att göra något nu. Samtidigt vet jag att jag kommer få jättebråttom på onsdag ändå. blää orkar inte.

Mina pluggvanor är väldigt lika mina bussvanor har jag kommit på. Jag kan helt enkelt inte gå tio minuter tidigare för att vara på busshållsplatsen i tid. Jag kan inte gå hemifrån förrän jag har jättebråttom och måste rusa för att jag bara har två minuter på mig. Så jag går aldrig till bussen utan jag springer varenda dag. Med både plugget och bussen så är det så att jag väntar till sista stund och kämpar extra mycket istället.

Dagen idag har varit väldigt rolig. Vi har skrattat mycket åt saker som hände i lördags haha, kan verkligen inte sluta skratta åt vissa saker! Jag känner att det här inlägget är lite ovärt men struntsamma. Förresten så har jag börjat komma över min fobi över att lägga upp inlägg utan bilder, om det är bra eller dålig vet jag inte..

// Anita

Matte is the shit

Hej!
Jag sitter i min säng, lyssnar lite på musik och skiter i att jag har matteprov imorgon. Ganska mysigt faktiskt, utom matteprovet då. Fast eftersom jag redan kan allt så är det typ lungt. Jag har aldrig tänkt på förut hur otroligt tråkigt det är att gå på mattelektioner när man redan kan allting, trodde det skulle vara roligt och lätt typ. Men alltså, det är roligare när det är svårt.

Vi har en ny franskalärare som är mycket roligare än den förra, vilket är najs. Utom att jag går i en grupp med massa musikare, som i för sig är väldigt roliga, men läraren typ woho nu ska ni få göra repotage om orkestrar och konstiga intstrument, och jag typ woohoo jag fattar. Inte. Men det blir nog kul alla fall. 

Jag spillde kaffe i hela väskan idag med, very smart. 

puss och kram

//Tesse  

NV0a --> NV1a

Igår blev jag och min klass nollad av tvåorna så äntligen kan vi kalla oss själva för ettor!:) Jag är etta och Tesse är fortfarande en liten nolla, stackars liten haha.

När vi mötte tvåorna på södermalms torg var de svartklädda med gravallvarliga ansikten och med en grammofon i högsta hugg. "NER PÅ MAGE I EN RAD!" skrek en kille. Vi fattade inte om han var seriös och såg lite förvirrade ut och då skrek han igen "LÄGG ER NER PÅ MAGE I EN RAD SA JAG!!". Ja typ så höll dom på, som i militären haha. Vissa kunde inte hålla sig för skratt men det fick man ångra när dom började kasta saker "SKRATTA INTE!".

Vi blev i alla fall uppdelade i lag och alla fick varsin lista med olika uppgifter man kunde utföra för att få poäng. Uppgifterna var typ hångla med en skyltdocka, hålla främmande folk i handen, få någons nummer med hjälp av dåliga raggningsrepliker, lägga sig i en kyldisk, rulla ner för götgatsbacken, pussa ett tåg och lite sånt.

Efter det hade vi någon stafettliknande sak. Vi blev snurrade tio varv, sen skulle vi försöka springa rakt över en halkig presenning fram till en innebandyklubba som vi skulle sätta mot pannan och snurra tio varv runt, och sedan springa tillbaka. Det gick INTE bra för mig på något sätt. Jag trodde verkligen inte man skulle bli så yr, men jag kunde inte springa rakt. Vid innebandyklubben kunde jag knappt stå på benen längre och ramlade pladask på gräset. Hela marken typ snurrade. SAMTIDIGT som vi gjorde detta kastade tvåorna ägg, mjöl och sprutgrädde på oss. Jag klarade mig ganska lindrigt undan och fick bara mjöl över hela mig. Laget som förlorade fick däremot ägg i håret och på kläderna, mjöl fastkletat i äggen PLUS en mustasch ritad med spritpenna. Gissa om jag var glad över att inte förlora??
På efterfesten var tvåorna helt plötsligt jättetrevliga och glada och ba "nu är vi alla vänner!" haha. Vissa hade dåligt samvete för att dom hade varit så taskiga. 
Kvällen blev iallafall otroligt lyckad (eller ja.. inte hela kvällen kanske..) Men jag hade verkligen skitkul mestadels av tiden. Jag gillar min nya klass sjukt mycket och det var trevligt att prata med nya personer (även fast jag glömt namnen på hälften och ändå typ inte kommer känna igen i dagsljus men jaja).


har ingenting med inlägget att göra med här är vår kanin. utfyllnadsbild typ haha.

Nu måste jag fortsätta plugga
// Anita

Det är ju faktiskt inte mitt fel. Haha.

Haha jag tycker Anita är lite taskig som mobbar mig för att jag är nolla. Jag menar, det är ju inte direkt mitt fel? Jag menar det e ju tvåornas fel för att dom e så sega med att nolla oss, haha. Tvåorna kan ju inte gå runt och kalla oss nollor när det är dom som inte nollar oss? haha. Jaja, min nollning lär ju komma snart.

Jag är förresten very into det där med att blogga varje dag, så från och med nu, ett blogginlägg per dag. Senaste veckorna har det ju varit lite hehe, typ ett var tredje dag. Men från och med nu, ett varje dag alltså, från mig i alla fall.

Sjukt att jag bara loggar in och tänker typ, okej nu ska jag blogga, å så skrev Anita ett inlägg fyra minuter tidigare, när ingen av oss har bloggat på ganska länge? Haha. Mobbat.

Jag har pluggat hela dagen, alltså söndagar är ju verkligen pluggsöndagar, man kan ju lika gärna gå i skolan på söndagar med eftersom man ändå pluggar hela dagarna, det är ju inte direkt helg liksom.


Här är mitt pluggställe - sängen. Jag sitter alltid med alla läxor och allt i min säng, det är ju mycket skönare. Allra bäst är det ju när man har typ kaffe också, då kan plugga faktiskt vara ganska mysigt. Om det är lätt.Pussar

//Tesse

Oj då, Anita hade visst inte lagt upp sitt inlägg än, men jaja, man fattar ju vad jag snackar om när hon lägger upp det.


Insparksfest, 090909 kl 9

ojojojdå, mycket uppdatering här asså.
Igår var det insparksfest för södra latinare på mangobar, mycket najs!
Kvällen/natten kan sammfattas så här;
- Sitta i någon park med massor av folk
- Lite halvskumma vakter vid ingången
- NV1a´s egna lilla dansring
- dansdansdans
- halka på godisar på dansgolvet
- dansdansdans
- nattmat på mcdonalds
- spendera natten hemma hos eddi i hennes mysiga lägenhet.

På morgonen efteråt skulle vi till historiska museet, ni kan ju gissa hur pigga vi var då. Fattar verkligen inte varför de hade festen på en onsdag!?

 
Det är kul att leka med stativ!

(förresten hade jag namnsdag 090909, det e lite tufft)
har inte så mycket mer att skriva just nu
// Anita

 


måndag

jag gjorde världens godaste smoothie nyss!

3 kulor glass
1,5 dl vaniljyoughurt
sirap
blåbär
farinsocker
banan

bara så ni vet//Tesse

Jag är hemma idag

Hej på er
Jag gick hem efter matten idag, har lite feber och känner mig allmänt inte pigg. Så nu nu sitter jag i min säng och tar det lungt, dricker lite te och har det ganska bra. Lite stressad över plugget, men det får man helt enkelt överleva på något sätt.

Det står några ouppackade lådor på golvet i mitt rum som jag egentligen borde packa upp, men det orkar jag faktiskt inte, så det blir nog så att jag läser lite i boken vi har på engelskan och sen sätter jag mig och kollar på gamla grey´s anatomny avsnitt i några timmar. Det är så sjukt skönt. Egentligen skulle jag vilja kolla på OC. Men det är ju Anita som har alla säsongerna och inte jag, så det funkar ju inte. Men jag tror jag ska köpa hela boxen. Man blir ju helt galen i serien.Tre random bilder bara.

//Tesse

nostalgi och lite art

Jag råkade hitta lite gamla grejer och fick värsta nostalgi. Tänk den tiden liksom. Då var allt sjukt kul kommer jag ihåg.


The gang. Det var himla kul då. Malin, Anita, Sanna, Linnea, Jenny och jag. Massa kul hade vi tillsammans.


Muffinklubben! Jag visste inte ens att den hade en dag, men det har den tydligen. Jag fattar inte att vi orkade rita de där muffinsarna hela tiden, eller fýlla i snarare... Hahah. Kul var det. Min kalender från åttan då. Så glöm inte torsdagen den sjunde januari i år nu alla före detta muffinklubbmedlemmar! Haha.

--------------------------------------------------


Detta har då inget med nostalgi och göra. Jag skulle bara säga att jag har målat lite blommor på min garderobsdörr. Mycket way på det.

//Tesse


söndagNu börjas det igen, de här typiska pluggsöndagarna..

Iallafall så har jag ett tips till alla som har börjat gymnasiet i en ny klass i år. Det är att skriva ner sina första intryck av alla personer, vilka man tror man kommer bli kompis med, vilka som verkar konstiga osv. Sen får man inte läsa förrän man tar studenten, det är så himla mycket som kan ändras på tre år så det blir säkert jätteroligt att läsa sen! Det gäller bara att hitta något bra ställe att lägga det på, man får ju inte tappa bort det. Vi gjorde något liknande i 6an då man skrev ett brev till sig själv i 9an. Så i våras fick alla öppna sina brev och tyckte det var skitkul att läsa, men jag hade glömt att lämna in mitt till läraren så jag fick aldrig tillbaka något... hehe. Lite sorgligt, jag skulle väldigt gärna vilja veta vad som stod där..

// Anitayeah

Hejhej
Ungefär hälften av anitas sammanfattningspunkter stämmer in på mig med fakstiskt. Känns som vårt bloggade går lite sådär för tillfället måste jag säga, eller ja Anita är ju lite bättre än mig, jag har inte gjort inlägg på flera dagar, men i alla fall. Tror inte att Anita heller e så bloggpepp just nu haha.Ja det var det. En sne bild på mig.

Nu ska jag återgå till mitt pluggande tror jag, vi har ju börjat få massa läxor nu.

//Tesse

sammanfattningde senaste dagarna har jag:

- Dött av uttråkan när jag legat hemma och varit sjuk

- Kollat på mängder av totalt värdelösa serier på tv (det går aldrig något bra mitt på dagen)

- Från att ha legat sjuk i soffan börjat rusa runt och fixa mig för att åka och kolla håkan hellström till att bestämma mig för att strunta i honom

- Varit lite osmart när jag klädde mig i tunna kläder och utan paraply åkte till centrum i regnet och kylan när jag fortfarande var förskyld

- Kollat på oc med tesse fram till halv 6 på morgonen istället.

- Blivit skjutsad på cykel sittandes på en hög med skolböcker + handduk

- Sett "gamer" på bio med några från klassen.

- För första gången övervägt tanken att gå ut ur en biosalong och strunta i att se klart filmen.

- Kommit fram till att jag har betalat 95 spänn och suttit kvar mot min vilja.

- Tagit helt meningslösa badrumsbilder enbart till det här inlägget.

- Varit förbannad över personer som är idioter.

// Anita


svininfluensa..?

neeeeeeeeeej! Det som inte händer har hänt... jag är sjuk. Jag har inte varit sjuk på typ jättelänge, kommer inte ens ihåg senaste gången. Idag har jag typ gått omkring och nyst hela dagen, ibland oavbrutet i flera minuter. Det sista jag behöver nu är ju alla skräckinjagande nyheter och varningar för svininfluensan.. Ingen verkar ha direkt koll på hur farlig den egentligen är, och vaccinet kommer om typ en månad? Hoppas jag blir frisk snart.
Jag vill verkligen inte missa skolan! Jag gillar faktiskt att vara i skolan, jag gillar min nya klass och alla människor och sånt. Man vill ju inte ligga hemma nu när man håller på och lär känna alla. Plus att det blir sjukt jobbigt att ligga efter med allt skolarbete... och man vill inte heller missa insparksfesten nästa vecka.

Nu kommer jag behöva ligga hemma och typ plugga... och kolla på oc hehe.


En till bild från igår.. jag ser inte direkt så fräsch ut just nu.

// Anita

köpt en ny skjortaAnita fyller sexton, grattisgrattis.
Jag har franska imorgon. Skitfranska. Men jaja livet går vidare.

//Tesse


Sweet sixteen

Idag är det den första september och för 16 år sedan föddes lilla jag. Från och med idag får jag övningsköra (efter att jag gått någon kurs eller nått..?). Är det något mer man får göra när man är 16 förutom att betala dyrare entre till saker än när man är 15? Men nästnästa gång jag fyller år så blir jag 18, det e coolt.

Jag har fått ett megacoolt kamera stativ. Först är det jättelitet, typ 50 cm högt och sen fäller man ut massa grejer och så är det plötsligt 150 cm högt. Nu ska jag bli proffs på självutlösarbilder haha. Fast spegelbilder är fortfarande enklast.

Jag fick också lite andra saker, bland annat två oc säsonger! Jag vill kolla på det nuuu! Jag fick en huvudmasserare av min lillasyster också haha, jätteskönt faktiskt. Sen fick jag lite småsaker av några klasskompisar hihi. En påse med godis och choklad, en klubba och en bulle från cafeterian:)

Efter alla grattishälsningar idag så skäms jag lite för jag kom på att jag typ bara skriver grattis till mina närmaste kompisar. Från och med nu ska jag göra det varje gång jag ser att någon fyller år, även fast jag inte känner den så bra. Det är ju lika kul att höra grattis från någon som man känner bra och någon som man inte känner så bra liksom.

jag älskar sushi!....

eller ja en bit iallafall. Så vi beställde en portion med 11 räkbitar till mig haha. supergott!

'

// Anita