Näst sista kvällen år 2010

Gjorde visst en sån där nyårslista på bloggen förra året och jag vill ju inte vara sämre i år, så jag tänkte ge det ett försök trots mitt guldfiskminne.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja det gjorde jag.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Tror inte jag hade några speciella.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej inte vad jag vet haha
4. Dog någon som stod dig nära? En släkting
5. Vilka länder besökte du? Norge, Storbrittanien, USA, Canada, Polen
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? mm kanske det (ojoj hemlig tjej)
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Kommer inte ihåg några datum alls... men händelser som alla resor, konserter, fester och trevliga kvällar och sånt kommer man ju ihåg.
8. Vad var din största framgång 2010? Måste vara tråkig och säga betygen, orkar inte komma på något bättre.
9. Största misstaget? Asså visst har man spårat ur lite och kanske inte gjort världens smartaste saker, men jag orkar inte lägga energi på att ångra sånt längre. Inte gråta över spilld mjölk liksom.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Bara förkyld och så.
11. Bästa köpet? 35 mm f/1,8 - objektivet och min mockajacka kanske.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Fika och kläder.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Alla kent, gubben i lådan, från och med du, one med swedish house mafia, highwayman med hoffmaestro.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och tror jag, större bredd liksom haha.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Träffat gamla kompisar kanske.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? slösat tid på att umgås med personer jag egentligen inte trivs med... och bitit på naglarna.
18. Hur tillbringar du julen? Med famlijen, massa mat och fina presenter här hemma.
19. Blev du kär i år? Nepp.
20. Favoritprogram på TV? gossip girl (senaste veckan räknas ju också till året hehe), beverly hills och självklart vänner.
21. Bästa boken du läste i år? någon av nicholas sparks troligtvis.
22. Största musikaliska upptäckten? Kent, Mumford & Sons och lite popagandaband kanske.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? mobilen!
25. Något du önskade dig men inte fick? Inte vad jag kommer ihåg
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Åt sushi i en park med två vänner och lekte med min nya mobil.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Finns det väl alltid, men det har ju fortfarande varit väldigt bra!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Ingen aning, den är som den är bara.
29. Vad fick dig att må bra? Vänner, familj, roliga händelser och sånt.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? hmm.... andreas wijk? Står lite stilla i huvudet här.
31. Vem saknade du? Magda, och syster när vi befinner oss i olika länder.
32. De bästa nya människorna du träffade? Lite nya människor i klassen och kompisars kompisar som man lärt känna.

Anita

Alltid lika trevligt

Hej Bloggen!
Jag sitter hemma hos Anita och har det allmänt trevligt.

//Tesse


Anita & Tesse år tvåtusenåtta



hahahahahaha. Jag som brukar säga att jag aldrig har varit fjortis....
Men jag kommer ihåg den här dagen, den var jättemysig. Några dagar innan skolavslutningen i åttan(?) var vi på grönan med klassen. Vi hade sovit över hos jenny innan och jag och tesse hade av en slump likadana tröjor på oss, förutom att det stod paris på hennes och NY på min.

Jag är helt besatt av gossip girl för den som undrar. Mycket drama, bitchiga tjejer med överklassproblem och snygga killar, sånt är alltid roligt heheh.

Imorgon vill min storasyster göra en otroligt spännande resa med oss, åka pendeltåg till stan och gå runt på drottninggatan! Ojojoj vilket äventyr! Haha, hon har nämligen inte gjort det på över 5 år. Hon har aldrig ens åkt de nya pendeltågen eller sett stationen årstaberg liksom, helknäppt.

Sen börjar kompisarna komma hem snart också. Trevligttrevligt!

Anita

Oh christmas lights keep shining on

Julen har varit riktigt mysig. Massa god mat och fina presenter och sånt. Är väldigt väldigt glad över spotify premium och mina nya hörlurar (har haft sönder minst 5 par sen förra julen tror jag..) som dessutom passar i mobilen. Jag behöver ju inte min ipod till någonting längre? Sen så har jag också fått 6 säsonger av beverly hills och en gossip girl, hehe hej beroende...

Har kollat på många filmer den här helgen. Harry potter, date movie, knight and day, a christmas carol, old dogs, toy story 3, brudens bäste man, ett päron till farsa firar jul, vantage point och nu är det inception som gäller. Hittills fattar jag ungefär ingenting av den, kan ju vara för att jag bloggar samtidigt men ändå. Funderar på att ge upp och gå och kolla gossip girl istället, hehe. Brukar egentligen aldrig titta såhär mycket på tv, men det är ju väldigt mysigt såhär på vintern.

Sen så kan jag meddela att tesse faktiskt lever då jag träffade henne i egen hög person några timmar sedan, däremot lever ju inte hennes dator riktigt. 

En vecka till värmen.

Coldplay - christmas lights


Anita


God Jul | Merry Christmas | Wesolych Swiat


Julen 2009

Familjen är samlad och språken blandas hej vilt här hemma. Granen är överbelastad (men fin), julgodiset misslyckat (fast gott) och pepparkakshuset trasigt. Allt är alltså precis som det ska vara!

God jul kära blogg:)
Anita

Comptine d'un autre été: L'après-midi



Asså åååh jag dör lite. Så underbart fin. Funderar på om denna låt ska bli mitt andra jullovsprojekt eller om den är litegrann över min nivå... har ju inte spelat piano på år och dar. Men det borde gå tycker jag.

förresten.. HEJ JULLOV! Firades med två fikor och ännu ett besök på clas ohlson. Jag som var så fruktansvärt arg på den affären när den tog över topshops plats mitt på drottninggatan, nu har jag varit där tre gånger på fem dagar. Illa.

Anita

hej igen kära blogg

Borde kanske göra klart min sista läxa för året. Eller städa mitt katastrofala rum. Ser ut som en bomb har sprängts här. Apropå bomber drömde jag världens läskigaste dröm några dagar sen. Hela stockholm var fyllt av bomber och det fanns ingen säker plats, när som helst kunde man bli sprängd. Man fick springa runt lite och hoppas på det bästa liksom. Det måste ha varit efter den där kvällen förra veckan då jag av nyfikenhet satte mig och läste igenom varenda artikel jag kunde hitta om den där självmordsbombaren.


Hittade en gammal bild, känns verkligen som hundra år sen. Låååångt hår </3. Är ju typ en decimeter kortare nu? Jag är fett arg på mitt hår idag. Bläää på det. En sån där dag jag har lust att klippa av mig allt. Eller skaffa mig en peruk. Fett värt det skulle vara ändå.

Tyvärr är jag rädd att det bli fler såna här totalt meningslösa inlägg nu när det är loooooov snart. Heheh.

juste spanskan... måste verkligen göra den. men SEN är jag helt friii!
Anita

finhet på hög nivå

En dag till jullovet. Fyra till julafton. Fjorton till värmen.
Känns helt okej ändå.

Mumford and Sons.



Jag dör lite på de här låtarna just nu. Är sådär hjälplöst besatt som jag kan bli ibland. Måste lyssna på dem hela tiden. Asså åh<3

Anita

Tråkig tjej

Sitter och funderar över om jag orkar åka till andra sidan stan ikväll eller inte... jag vet inte. Det är jobbigt. Det är kallt. Jag är trött. Det lockar rätt mycket att bara sitta kvar här i den varma soffan, trycka i mig chips hela kvällen, se någon bra film och vakna i min egen säng imorgon bitti... Men är jag inte alldeles för sorglig om jag stannar hemma? Typ tråkigaste människan i världen. Men jag har inte ens ett jullov att fira som resten av hela världen verkar ha. Fast jag vill ju typ åka. Om jag orkar. Åh dessa svåra beslut.

Apropå svåra beslut... individuella val till trean... snacka om beslutsångest. Samhälle b? Psykologi? Foto? Multimedia? Dans? Engelska C? Orkar man bry sig om meritpoäng? Läsa utökat?
Vad vill jag plugga sen? Var kommer jag in någonstans? Plugga utomlands? Vad vill jag jobba med?

Intagningsgränsen för arkitektutbildningen är liksom 22,0. Måste ju ge upp mitt liv totalt om jag ska satsa på det. Det är inte värt det. Men ingen annan utbildning lockar speciellt mycket just nu.

Äh, nu ska jag äta middag, sen får jag se hur kvällen blir.


kvackkvack.

Anita

Jo alltså det är ju julafton snart

Heeeej bloggeeeeeeeen
Eftersom jag har så sjukt mycket att göra när jag är sjuk så har jag också sjukt mycket nytt att skriva sedan igår. Det har ju hänt så mycket i mitt liv! Not. Det har inte hänt någonting. Jag har suttit stilla ännu fler timmar. Skulle seriöst gått till skolan idag faktiskt, men mamma tvingade mig att vara hemma. Så alltså var jag hemma. Och kollar jag ut på vädret så är jag ganska glad att jag slipper röra mig utanför huset alltså.


Fin bild va? Det tycker jag med. Blev så glad när jag hittade datorns webcam liksom.

//Tesse


klippaklippaklippa

Hej käraste blogg
Jag sitter här vid min dator och har ont i halsen och försöker plugga. Det är jättekul. Har varit hemma från skolan hela veckan och börjar bli helt galen på att sitta här nu, överväger starkt att gå dit imorgon. Men jag är inte riktigt frisk och eftersom jag har varit sjuk i över en månad kanske jag tjänar på att vara hemma en dag till och bli helt frisk. Men jag kanske ändå går dit. 

Jag tror jag ska klippa håret ännu kortare, nu när det ändå är kort menar jag. Lika bra att prova lite korta frisyrer innan det växer ut igen liksom. Så nu vill jag klippa det på en gång! Hahah, men jag var hos frisören ganska nyss ändå även fast det känns galet länge sedan så det kanske får vänta till efter jul. Men jag vill klippa mig nu. Hahah. Får se hur jag gör liksom. 

En najsig sak med att vara hemma är att jag kan kolla på Beverly Hills på tv4plus varje dag halv två! Det är galet trevligt faktiskt. Mitt stora nöje dessa dagar hemma asså. För det e ju galet skönt hemma också. Liksom ligga i soffan och halvsova hela dagarna. Bättre kan det ju seriöst inte bli. Utom bristen på människor att prata med såklart. Hahah. Och bristen på saker att göra. Och bristen på normal hälsa.

Nu ska jag skriva Engelska. Det ä tråkigt. På rikigt. Helt sjukt vad tråkigt det är faktiskt.

//Tesse


Dancing to electropop like a robot from 1984

Slutade 13.25 idag, hade optikertid kl 14 och skulle vara hemma ungefär 14.30 och då skulle jag plugga galet mycket fysik. Om inte någon hade hoppat framför tåget i huddinge dårå... Mitt i ersättningsbusskaoset fick jag istället ringa och boka om tiden till 15.30. Kom till huddinge ungefär 14.30, satte mig ensam med fysikboken på ett café (sorligt värre) och inväntade optikerbesöket som sen varade i tio minuter. Efter en liten pratstund med jenny kom jag hem till ett tjutande hus vid 16.15. Fick krångla med alarmet som hade gått av okänd anledning och ringa runt till föräldrarna och kolla att inte larmcentralen hört av sig och så. Efter det började jag plugga. På så sätt förlorade jag alltså två timmars mycket dyrbar fysikpluggtid.

Jag börjar nästan förstå det här med harmonisk svängning nu efter en timmes plugg. Det är ungefär 5% av allt vi ska kunna. Men det är ju alltid något.

ååååååh vilket intressant inlägg.

Lo-Fi-Fnk

Lite apropå electropop liksom.

Sen tycker jag tesse kan bli frisk!
Anita

En dag fylld av nationellt prov i matte C

Efter fyra timmars provtid är matte c avklarat! Underbar känsla. Vågar inte säga att det gick bra för då går det alltid dåligt (men det gick riktigt bra). De nationella proven är alltid skrattretande lätta jämfört med våra vanliga prov, helt seriöst.

Livet skulle vara härligt om jag nu inte hade ett fysikprov att oroa mig för istället. Om man inte läser fysik b är det nog svårt att förstå vilken ångest det innebär. Det är liksom så att när jag hör ordet fysik hör jag inte fysik, jag hör ÅÅÅÅNNGEEEESSSTTT. Typ. Finns absolut inget ämne som är jobbigare. Jag har inte fattat någonting alls under alla fysiklektioner de senaste två månaderna och allt det ska jag hinna lära mig till på måndag. Vi har alltså fysikprov dagen innan skolavslutningen, samma vecka som julafton... uuuunderbart. Har iallafall fyra dagar på mig att köpa julklappar sen(Y).

Upptäckte idag att kenza känns kort i verkligheten. Hennes ansikte dök upp rakt framför mitt när tunnelbanedörrarna öppnades på centralen. Råkade nog stirra lite innan jag insåg vem det var, men hon är väl van antar jag. Hehe.

Anita

remember that time?







Råkade hitta lite gamla bilder. Fatta vad länge sedan det var nu liksom. The gang liksom.  Och muffinklubben.

//Tesse

Im seventeen going on eighteen

Hejhej
Jag är hemma idag, hade ännu mer ont i halsen än jag brukar och var helt död typ, så alltså var jag hemma. Har ju varit sjuk i typ fyra veckor nu, och det försvinner ALDRIG. Hoppas det går över till julafton. Eller något. Världens julkänsla jag har, och tiden går galet fort. Tredje advent på söndag liksom.

Jag såg sound of music igårkväll, den filmen är så fin att kolla på! Fina kläder, fin musik och fin historia.








//Tesse

god jul?



väldigt stämningsfull bränd adventsljusstake... tur att inte huset brann ner ialla fall, lågorna var inte direkt små. Vi har kommit fram till att man inte kan lämna våra oansvariga föräldrar ensamma i ett rum med tända ljus. Resultatet ser ni ju ovan.

Härligaste dagen idag. Kom till skolan vid 10.20, hade en chill engelskalektion och slutade vid 11. Jag och agnes drog hem till mig och åt nachos med världens godaste guacamole och lyssnade på beatles och lite sånt.

Jag har blåbär i frysen. Vill göra smoothie men har ingen yoghurt. Hmmm... blåbärsmjölk? Kan det vara något?

Anita

update: blåbärsmjök är helt klart godkänt!

fredslåtar, 12-åriga mördare och detaljer.




Hola el blogo. He fastnat en una cancíon española que trata de guerras y sånt. "Sólo le piiido a Diooos, que la guerra no me seeea indifereenteeee, es un monstruo graaande y pisa fuerteeee" Jag går alltså runt och sjunger på en spansk fredslåt eller liknande.

Jag är trött. Skulle försöka gå och lägga mig tidigt igår kväll eftersom jag måste gå upp typ 6 på onsdagsmorgonar men sen så fastnade jag helt framför ett otroligt spännande csi-avsnitt. Jag kunde ju inte gå och lägga mig utan att veta vem mördaren var liksom? En liten 12 årig tjej sa att hon var skyldig men ingen ville ju tro på det men nästan alla bevis pekade på det och så. Väldigt spännande som sagt!

Det är förresten helt otroligt hur detaljerad världen är när man har rätt styrka på sina linser. Fixade nya igår för att min syn har försämrats en del... och nu kan jag till och med sitta längst bak i klassrummet och se vad läraren skriver på tavlan! Grymt.

Saknar förresten världens mysigaste södertörn.

Jag blir så arg :)

Heeeej blooooggen!!!!!
Jag är GLAD. Fast jag inte ens har börjat plugga samhällskunskap eller något annat idag så känns det som ingenting står ivägen för min lycka hahaha. Anita och jag var i alla fall på Södertörn idag eftersom vi har studiedag. Till och med mattanterna kände igen oss haha! Och maten var sjukt god. Tänk om vi fick äta den maten varje dag istället. Och så blev vi kramade av lärare som vi inte ens har haft haha, i alla fall jag. Det sorgliga var ju att Ulrika var sjuk, men i alla fall. Ju mer man är på södertörn desto sämre tycker man att Södra är haha, för hur mycket man än jämför kommer vi alltid fram till att Södertörn var bättre, på alla sätt liksom. Så det är tur att det går så mycket braiga och bästa människor i min klass på södra för annars hade jag bytt tillbaka till Södertörn nu direkt. Lite kul att våra saker står kvar överallt i montrarna också, typ jag bara jag känner igen den där kaninen... och sedan ser Anita sin pluto också! Haha. Tror inte någon fattade det där, men i alla fall. Jennys och Malins godisfjäril hängde också kvar, och fatta hur äckligt godiset såg ut, liksom över två år gammalt och dammigt. Jag hjärta södertörn alltså. 

 
 


Lite failat fotat av mig, men i alla fall. Målade lite i lördags hihih.

//Tesse



Glad andra advent


Tomtens verkstad med dansnissar.

Skulle egentligen på julkonsert idag men det ställdes tyvärr in. Så nu ligger jag i min säng och försöker skriva en krönika samtidigt som tre högljudda 13-åriga tjejer spelar sing(skrik)star ovanför mitt huvud. De verkar tävla i vem som kan sjunga fulast..

Igår var jag ju på dansuppvisning och smarta jag glömde mitt kamerabatteri hemma i laddaren. Tvingade pappa att komma och lämna det i pausen, därför blev det bara bilder från andra akten. Inga på tesse tyvärr.

I fredags hamnade vi på någon högskole/volleybollfest? Fattade aldrig riktigt, det var väldigt oplanerat men kul. Alla som spelar volleyboll är tydligen snygga och väldigt intelligenta, fick vi förklarat för oss. För i volleyboll "krävs det mycket mer teknik och precision än i typ fotboll och innebandy då man bara springer efter en boll". Då vet vi det liksom. Och så dansade vi till aqua haha, låtvalen var minst sagt intressanta.
 
SL var som väntat inte på vår sida någon gång under natten... Ibland hatar jag verkligen att bo i huddinge. Jag drömde inatt att jag bodde i världens snyggaste lägenhet mitt i stan. Det var en fin dröm.

För övrigt har jag köpt min första julklapp! En applåd till mig! Det här räknas ju fortfarande som att vara tidigt ute liksom. Stolt tjej.

Nu tänkte jag kolla om årets julkalender är något att hänga i granen.
Anita

get on your dancing shoes







Dansuppvisning.

Anita

Kings of love (till peace and leon!)

"Kings of love till peace and love!" råkade jag utbrista idag. Lite fel blev det väl i all excitement (svenskt ord för det?) men mycket glad är jag! Kings of leon + Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray och The Sounds är ju en helt okej början måste jag säga.

Körde idag en favorit i repris från i fredags med julmarknad i gamla stan och lång chailattefika. Efter att Tesse köpte sin fårskinnsmössa på julmarknaden förra gången fick jag en idé om hur bra det vore med ett fårskinnspannband, fast jag hade ingen aning om det ens fanns sådana. Idag kom jag tillbaka till samma ställe och där fanns dom plötsligt hängandes. Så nu slipper jag oroa mig för mina små stackars öron när jag vill ha uppsatt hår i denna tjugominuskyla. Glad tjej!

Jag har förresten gjort två upptäckter på den senaste tiden. Först att det faktiskt går att föna mitt hår realtivt rakt, det är riktigt fascinerande. Har aldrig kunnat det tidigare men efter att jag har klippt mig (tack malin!) så har jag typ hälften så mycket hår att kontrollera, så obekrivligt skönt. Den andra upptäckten är att jag för första gången har gått upp i vikt av annan anledning än att jag växer. Frågan är väl om det är fett eller muskler, haha..

Just nu sitter jag iaf här och spelar robot unicorn attack, sjunger med i låten och klagar på hur mycket jag har att plugga. Min lillasysters kommentar: Jag förstår inte hur du kan ha bra betyg... och det kan man ju undra. Men är man en naturbegåvning så är man! Höhö.

Anita