Löven är gula nu och inte röda.

FÖRLÅT KÄRA BLOGG! Men jag sätter inte på min dator för att den inte funkar, och sedan jag har fått internett i mobilen känns det väldigt tungt att sätta på den här datorn som tar typ en halvtimme i dessa brådskande tider med plugg (VILKET INTE STÄMMER LÄNGRE, FÖR NU ÄR DET HÖSTLOV). Men här kommer alltså ett trelvigt inlägg från mig. 
  
Viiiiiiilken halloweenfest jag var på i fredas. Den ägde galet! Hemma hos Signe och alla var galet utklädda och fett satsiga. Själv var man ju Ginny Weasley med röd peruk och allt! Taggigt tycker jag! Ganska bra idé förresten att klä ut sig till något som folk kände igen, alltså smart socialt, för man började ju snacka med massa folk för att de kom fram och frågade om jag var Ginny Weasley hahah. Ett problem kan ju vara att ingen kände igen mig när jag tog av min peruken efter några timmar och att många kallade mig Ginny hela kvällen hahaha :)

Igårkväll hängde jag med Tessan och spelade HarryPotterspel!!! Haha. Vi gillar spel. Om du läser Anita, måste jag bara berätta att bilden du lade ut på mig från förra helgen INTE är okej över huvudtaget :) Hahaha.

Idag ska jag på körskola sak, och gå den där kursen så att jag kan börja övningsköra på riktigt äntligen och sedan är planerna att träffa min underbara vän och bloggdelägare Anita. Vi ska ha JÄTTEKUL, jag lovar er allihopa. 

Härmar Anita lite nu och kör en vad jag vill hinna med på höstlovetlista:

- Göra vad jag vill och låtsas att det är sommarlov en liten stund och glömma att tid finns
- chillardag med Anita, det är verkligen looovfeeling, finns inget lov som vi inte har haft chillardag på haha!
- (deprimerade nog) göra klart mattetalen på min planering
- (deprimerande nog) läsa ut catcher in the rye
- Äventyyyyr, fest ellervadsomhelst som är kul
- shoppa jeans! Verligen ett desperat behov
- Fota
- Måla, rita och låta kreativiteten flöda 
- Göra en studie av mira! Hahaha. Alltså på papper.
- Göra allt annat som jag inte hinner annars
- Fixa vår blogg design
- Träffa människor jag ska träffa! :)
- Inte tänka på att det bara är en vecka
- Kolla på vampire diaries
- Kolla på Beverly Hills season 1!!!!! hahah
- PRATA :) Med Anita
- Fika
- Boka biljetter till HarryPotterpremiär! Hoppas jag! :)
- och dra dit vinden vänder helt enkelt



Här är min nya mobil guys! Jag älskar den haha. Ganska stor skillnad mot min förra som var fem år gammal, och innnan jag fick den här i förtidig julklapp klarade jag ju mig prima med den gamla, men nu kommer jag aldrig klara mig utan internet i mobilen haha!! Den är bäst helt enkelt. Och omgivningen är säkert glad, för jag svarar ju snabbare på sms nu, i alla fall än så länge.
Pussen //Tesse

Älskling det är livet som leker, det leker med oss nu

Jag har nu fallit för kent. Agnes, ditt uppdrag är slutfört. Jag som aldrig har gillat dom speciellt mycket, men när man väl kommer in i deras musik är man helt fast. Herregud säger jag bara, texterna är så underbara. Varenda mening är liksom bloggrubrikmaterial haha(Y). 

Kan sammanfatta gårdagen lite fint.
Innehåll: Sushi, promenader, äventyr, mys, dans, fest, spontanitet, skratt, lycka.
Plats: Söder, Vasastan, Gubbängen, Huddinge, Alvik.

En väldigt bra start på höstlovet helt enkelt.
Av en slump mötte jag förresten en rödhårig tesse på tåget in mot stan haha.

Nu ska jag försöka sova någon timme, är så trött att jag dör. Man fungerar inte riktigt efter bara tre timmars sömn. Kanske borde tvätta bort gårdagens smink och så, känner mig inte som världens fräschaste människa just nu kan man säga.

Taxmannen


Anita

308 dagar, 1 timme, 18 minuter och 2 sekunder

Så lång tid är det kvar tills jag blir 18.

Sånt kan man ju sitta och räkna ut när man egentligen borde plugga. Jag suger. Det är alltid så, när jag har sjukt mycket att göra får jag alltid konstiga idéer på vad jag kan göra istället. Saker som jag inte alls gör när jag väl har tid. Som t ex någon dag sen när jag fick för mig att färga ögonbrynen helt plötsligt. Jag hade inte alls funderat på att göra det innan, men mitt i pluggandet så var det plötsligt extremt viktigt. Det gäller att prioritera rätt här i livet.

Det finns massor av saker jag vill/måste hinna med på höstlovet förresten.

- Jag vill ut på deperfektajeansen-jakt
- Jag vill köpa varma skor
- Jag vill slappa en hel dag med tesse, beverly hills och oändligt mycket godsaker
- Jag vill fota
- Jag vill ut på äventyr
- Jag vill fixa vår bloggdesign
- Jag vill gå på fotografiska muséet
- Jag vill inreda klart mitt rum (!!)
- Jag vill sova ut
- Jag vill färga håret? (ändrar mig från dag till dag)
- Jag vill påminna mig själv om varför jag gick i bildklass i fyra år
- Jag vill fixa min spotifyprofil och fixa fler spellistor och upptäcka ny musik
- Jag vill läsa alla de nya böcker som jag hela tiden behövt skjuta undan
- Jag måste träna, kanske testa på ett friskispass
- Jag måste dessutom skriva träningsdagbok
- Jag måste skriva min litteraturessä om Jane Eyre
- Jag måste göra en synundersökning (!!)

Efter lovet kan jag ju kolla hur mycket av det här som jag klarade haha..
Den här listan var också extremt mycket viktigare att göra än att plugga till matteprovet i övermorgon känner jag.

Anita

Man väljer alltid de bästa tillfällena att blogga på

Det har inte gått så bra för mig att blogga de senaste dagarna. Har börjat skriva inlägg som jag sen bara raderat efter att ha kommit fram till att ingen bryr sig om mitt babbel. Fast nu orkar jag inte bry mig om att ingen bryr sig, jag tänker skriva ändå. Ni som är inne här har ju ändå valt det frivilligt, då får ni skylla er själva.

Idag var en fett bra dag, jag gick runt och var extremt glad utan någon speciell anledning. Det började med att det gick förvånansvärt bra för mig på beeptestet på idrotten imorse. Jag som har konditionstränat kanske... tre gånger... sen förra testet för ett halvår sen. Man kan ju inte helt lita på sådana tester men ändå, man blir ju grymt glad när det går bra. När man för en gångs skull inte känner sig som ett ig-barn på idrotten liksom.

I alla fall så var jag allmänt glad, tills jag kom hem, öppnade biologiböckerna och dök ner i en värld full av eukaryota celler, bakteriekromosomer, mRNA, exoner, transkription och nukleotider. HERREGUD vad jag hatar biologi. Jag har i läxa att läsa 11 sidor i boken och jag har försökt kämpa mig igenom dem i flera timmar och jag har fortfarande 5 sidor kvar. Dessutom börjar jag 8 imorgon och vill gärna få lite behövlig sömn innan dess. Imorgon kanske jag har förhör på dessa sidor, eller så har jag inte det. Älskar verkligen detta spännande system då man aldrig får veta säkert...

Babbelbabbelbabbel. TRE DAGAR TILL HÖSTLOV TAGGA TAGGA!
Designen ska fixas - vi lovar!



Anita

Oktober i mobilbilder

Kommer typ inte ihåg senaste gången jag använde systemkameran. Lite synd, men jag har ingen tid att fota och inte någon ork att släpa med mig den när jag är någonstans. Några dåliga mobilbilder har det blivit iaf.


Vi har lekt farliga tvåor




Vi har tvingat mjöliga nollor att rulla ner för götgatan


Jag har gått runt med plåster på hakan (syndes väldigt mycket mer i verkligheten tyvärr) och tagit spegelbilder för första gången sen jag var typ 14 för att visa upp det.


Jag har shoppat och förälskat mig i ett par skor som jag inte har köpt.


Sen en fräsch bild från nattens äventyr med tesse och agnes.

Råkade sova till halv två idag. Sen dess har jag varit djupt nergräven i fysikboken och mer sånt lär det bli under helgen. Prov i fysik b på måndag... en dag jag har fruktat hela terminen ungefär.
Anita


Har sprungit ända sen barnsben, från allt jag egentligen var



Idag gick jag i skolan mellan 8.10 och 17.00. Inte okej. De 3 sista timmarna spenderades på Vetenskapens hus, vilket inte var ett dugg roligt faktiskt. Jag fick någon slags läskig klaustrofobisk känsla av stämningen där inne bland alla labbrockar, kemikalier, den stela inredningen och alla överentusiastiska lite smått speciella personer som jobbade där. Nej usch, jag vill aldrig jobba med något liknande. Lite halvångest inför framtiden kan man säga, jag är ganska splittrad. Vet inte riktigt vad jag vill. Jag önskar att jag visste med säkerhet vad jag är intresserad av. Att jag verkligen brann för politiska frågor eller filosofiska teorier eller historiska händelser eller klassisk musik eller modern konst eller biologiska samband eller engelsk poesi eller vad som helst. Ni fattar grejen. Jag tänkte på det när jag märkte hur vetenskapenshusmänniskorna såg ut när de pratade om sitt ämne. Blev på något sätt lite avundsjuk, vill också känna så inför något. Jag gillar liksom allt ungefär lika mycket, finns inget som står ut sådär extremt. Ibland ändrar jag mig från dag till dag också. Kan inte bestämma mig. Istället för att faktiskt se det intressanta med saker och ting så blir det ju också väldigt lätt att man bara stressar upp sig och har ångest inför prov och betyg och sånt. Jag känner liksom att jag skulle kunna vara mer intresserad av vissa saker men jag orkar inte när det blir så mycket press, och då glömmer jag bort att det egentligen kan vara roligt. Då blir bara allt jobbigt och man klagar ständigt fast man kanske inte borde. Nu babblar jag en massa, vet inte riktigt vad jag vill komma fram till. Men skolan gör en knäpp ibland.

Ge mig höstlov. Måste få slappna av ett tag. Men vänta nu... är det möjligt att det endast är 7 skoldagar kvar?? ÅÅH LYCKA!

Nu är sova en ganska bra idé tror jag.
Anita


Jag börjar tro att vi kan gå genom eld

Åååh jag är så otroligt glad för min nyförlovade systers skull! Grattisgrattisgrattis världens bästa Agata och David!
Känner mig allmänt glad just nu. Svårt att inte vara det när man har fått höra såna underbara nyheter, när man har Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray (inte tillsammans dock, gillade faktiskt aldrig dom speciellt jättemycket då) i hörlurarna och när man har en stor varm kopp chai latte i handen. Sen att man har massa plugg kan man strunta i. Just nu i alla fall. Håller inte riktigt att tänka så hela tiden kanske. Men det löser sig! "Precis som homogena ämnen" brukar smygnaturaren tesse sticka in då hahaha. Fett rolig tjej asså.

Dum av dig



Gubben i lådan


Genom eld


Ungefär såhär låter det i mitt huvud just nu. Dygnet runt. Ifall ni undrar.

Anita

Jag är lite seeeg men det är lungt

Hejhej
Kom hem från Mira för några timmar sedan, vi sov ju där efter nollningsfesten eftersom det är sjukt jobbigt att ta sig hem till huddinge liksom, speciellt när tågen har slutat gå också. Jättevärt var det och hela grejen blev fett lyckad. Polisen kom iförsig två gånger, men de var snälla, och vi har tvugna och stanna och städa efter också, så det blev ju lite segt där vid tretiden typ hahah (utom att jag typ inte städade så mycet, utan mest var ivägen, men jag var så galet trött!), men annnars var allt tiptop! Så jaa,  ikväll ska jag hem till Jenny också och det kommer också bli sjukt kul.

Nu måste jag verkligen plugga! Har typ en miljard saker att göra innan helgen är slut haha, men det får lösa sig på något sätt. På söndag taggar jag ju fika med Anita också eftersom vi måste prata med varandra! Vi har liksom det behovet, jag blir ju helt rastlös ifall när jag och Anita inte har pratat med varandra ordentligt på ett tag. Så imorgon pluggpluggplugg, pratfika och gym. 

//Tesse 

time for nollning

Men bloggen!

Livet flyter som en båt just nu! Imorgon ska vi nolla våra kära ettor och på lördag blir det också kuuuuuuuuuul. Taggad! Men min dator dampar. Så det här inlägget får inte innehålla några fler meningar.

Puss
/Tesse


Brinn hjärtat brinn, du vet du kan förändra allting


Vi var galet snygga och farliga när vi lekte med våra nollor som ni ser. Man kan ju säga att folk stirrade litegrann när jag åkte hem därifrån själv sen.

Heeeeej förresten. Tiden är just nu en resurs som det råder mycket konkurrens om. Hur i all världen ska man hinna gå i skolan (södra latin natur-natur dessutom), sova, plugga, äta, träna, blogga (extremt viktigt) och samtidigt ha ett roligt liv? Det är fysiskt omöjligt. Blir ju liksom att man prioriterar det sistnämnda lite (ganska mycket).

Helgen var iaf najs. Ännu mer störd lördagskväll än förra, trodde det skulle ta längre tid innan man lyckades toppa den men tydligen inte. Festade med sam-temafolk, väldigt många sköna människor! Egentligen ganska failad fest med poliser och grejer, men vi hade iallafall riktigt roligt. Råkade säga till poliserna att jag tror att dom egentligen är snälla, innerst inne. De skrattade åt mig. Sen drog vi vidare efteråt och ja, en sak som är helt säkert är att vi kommer skratta åt lite störda grejer väldigt länge... 

I söndags var jag bio också. Var jättelängesen senast och det var verkligen en typisk kylig mörk höstkväll, myskänsla på hög nivå! Tusen gånger starkare såg vi, typ 5 pers från skolan är ju med där så det var lite roligt. Väldigt bra film också, den har verkligen en poäng. Den får mig att inte sakna högstadiet haha.

Anita


tiptop

Så här är det allt som oftast på fredagar:

- alla kommer lagom taggade och lagom pigga till en trevlans gympalektion och risken för inteihoppassande outfit efter gympan är stor, eftersom man tog på sig gympakläder när man vaknade och inte kläderna (i alla fall i mitt fall hahaha)

- Lisa och jag kollar på varandra och säger vampire diaries!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nytt avsnitt på internet hahaha, som man kan kolla på någon fri timme under helgen. Hihihi.

- Lisa och jag kollar på varandra och säger neeeeeeeeeeeej vi har fraaaaaaaanska idag (det förstör faktiskt hela fredagen lite smått, att franska är sista lektionen).

- Mira, Amanda, Lisa och jag funderar på att hoppa över vårt språk, eftersom det typ bara är vi som måste stanna efter samhällskunskapen hahaha.

- Vi går en trevlig promenad på söder, eller äter någonstans som inte är skolmatsalen, eller bara går och hänger i en park på vår lååånga lunchrast.

- Vi skrattar galet. Fast det gör vi varje dag.

- Efter franskan är vi lyckliga, och så har man heeeela kvällen framför sig, tiptop!

//Tesse


Fredagar är veckans bästa, efter franskan, som är sista lektionen.



jag har klippt av det hår jag har sparat så länge, GLAD att jag gjorde det! Gillade inte mitt uppklippta hår alls faktiskt. Så ny frisyr, äntligen! Igårkväll hos Signe var jättemysigt. Även fast jag var tvungen och gå lite tidigt, för att ta sig hem från täby tar ju ett tag och kunde inte sova där för jag skulle behöva gå upp så himlans tididgt, eftersom jag ska iväg idag. Men en rolig (och lääääääääääskigt hahaha) kväll var det! puuussss

//Tesse

afdthklutymnsareuyv

Blä

Jag saknar tiden då jag hade en hel haka. Jag borde liksom ha uppskattat det mer. Har aldrig tänkt på hur begränsad man blir med en trasig haka, det blir ju liksom fett varmt att gömma sig i feta halsduken hela dagarna, speciellt när man är inomhus. Men såret är inte okej att visas tyvärr. Haha, kan tänka mig alla södramodetjejers blickar om jag kom till skolan med ett fint plåster på hakan. Önskar att jag var 5 igen, då skulle ju det vara helt normalt liksom.

Jobbigt liv jag har.

Anita

kanelbullens dag idag

Jag måste säga att vi fixade världens grymmaste nollning. Och en nollningsfest utan poliser och utan mariapol är ju helt klart en lyckad en, vi borde vara riktigt stolta! 
En galet rolig och störd kväll. En del blandade känslor. Men what happens in sollentuna stays in sollentuna. Eller inte.
Efter ett tags städning, en nattbuss till centralen, ett långt donkenbesök (tillsammans med resten av hela stockholm?) och en uppenbarelse om att pendeltågen inte går klockan 4 på natten hamnade jag tillslut hemma hos agnes.

Jag har aldrig varit så otaggad på skola som jag är nu, orkar verkligen inte... meeen studiedag på onsdag är najs. Nu blir det kanelbullar.

Anita

Harry Potter, the boy who lived

Åh. Harry Potter. Älskade Harry Potterböcker. Jag har inte läst dem på länge, men idag läste jag Dealty Hallows och jag måste åter igen konstatera att Harry Potterböckerna är annorlunda från alla böcker jag någonsin läst. Det finns inga böcker som dem, ingenting jag någonsin läst i någon genre har fångat mig som de böckerna fortfarande gör. Ligga still en hel söndag från halv elva till nio när boken tog slut liksom? Jag kan inte sluta. Fast jag vet hur det slutar. Jag älskar Harry Potter, och det har jag gjort sedan jag var nio år. Kära kära böcker <3

Lovprisa böcker, mycket naturligt beteende. Men alla andra nördar där ute vet vad jag snackar om. Det är så sorgligt att alla böcker är ute, det finns ju inget att vänta på! För filmerna är ju inte alls samma sak. Jag vill köa till en HPbok. Nu tack. Fast jag får väll läsa sexan istället, nu när sjuan är slut. Eller kanske femman.

http://www.artdungeon.net/ är en väldigt fin sida förresten.

//Tesse