Orkade inte ta en bättre bild..


Spetströja från monki.
Köpte två tröjor och ett par jeans idag. Ena tröjan kostade bara 20 kronor och jag såg ut som ett mongo i den. Men jag köpte den bara för att sy om den haha. Att jag hittade jeans som passade mig var typ ett mirakel, händer typ aldrig. Att dom kostade 249 kr var ett stort plus.

Jag har kommit fram till att om jag ska få åtta timmars sömn så måste jag lägga mig typ nu!? Det går ju inte? Det är ju alldeles för tidigt, det är ju nu kvällen börjar typ? 

Btw så är jag kär i espresso house hallon och rabarberpaj, mmmm..

Gissa vem som fyller 16 imorgon förresten? :D
Woho!
// Anita


pratpratprat

Hej
Jag kan verkligen inte bestämma mig för om detta är en väldigt bra eller väldigt dålig dag. Tillexempel så skämde jag ut mig typ 50 gånger på franskan eftersom jag är dålig. Fast jag ska bli bra på franska nu har jag bestämt. För jag är faktiskt ganska bra egentligen, men jag tror att jag är så dålig och då blir jag ännu sämre. Så jag ska sluta sitta och säga att jag är dålig. Egentligen var det nog en väldigt bra dag totalt sett, film på engelskan och pratdamp med Anita. Shit vad jag pratar när jag pratar med henne haha.

Jag har tänkt på hur fake allting är egentligen. Alltså hur vi lever, hela samhället är ju bara en låtsasvärld som vi människor har skapat; shoppar, går till ica, betalar räkningar osv. Det är ju inte precis så att en högre makt har skapat samhället åt oss. Börjar nästan tycka att matrix är ganska lågiskt. Alltså sanningen är ju inte så långt borta från matrixidén tror jag. För det är ju inte så att vårt samhälle är riktigt verkligt, det är ju bara vi själva som gör det till vår egen verklighet. Vi är ändå bara en art som lever på en planet mitt ute i en rymd och tror att våra problem är så stora. Men med tanke på hur liten jorden är, så är våra problem, vårt samhälle och våra liv så himla små. Det går nästan inte att förlklara hur jag tänker, så ja, det är ganska otroligt om någon fattar någonting alls.

Köpte nya leggins idag. Typ manchesterleggins, de är jättefina woho. Fast dem ville inte riktigt fastna på bild.


Pussochkram
//Tesse

blå blommor





Mitt rum är tapetserat woho.
Så var man på landet i helgen. För sista gången någonsin. Om två veckor är det inte vårt längre. Sjukt mycket minnen man har där ifrån. Hoppas idioterna som köpt stället får det bra där i morfars växthus. Okej de är snälla, men otur nog idioter i alla fall. Nej men de är snälla.

Jag har mått illa och haft ont i huvudet så det sprängs sen jag kom hem. Börjar misstänka svininfluensan. Hehe. Lite mobbat att svininfluensan nästan har blivit ett skämt eller nått. Tror min lärare sa något om att det var trångt i våra klassrum och sen typ "men det gör ju ingenting för ni får mer plats snart, eftersom svininfluensan härjar. Hehe." Mycket känslosamt.

Jag har precis flyttat in min möbel i mitt rum. Jag har nämnligen bara en möbel för tillfället, utom madrassen som jag sover på. Men tapeten är fin, jag tycker om den väldigt mycket. Skönt att slippa illamåendefärgen som var här inne förut. Nu är det blått och blommigt istället. Sommar året runt eller något. Fast jag gillar ju vinter med eh.

Jag har ätit ungefär 200 plommon idag. Undra om det är darför jag mår illa. 

Pussar
//Tesse


popaganda lördag






Lite bilder på johnossi (<3) och lykke li (svårt att fota i all rök..) från popaganda i fredags.
Jag hade ju inte med mig kameran igår så jag har inga bilder. Först kändes det lite lame när vi kom dit, visst anna ternheim var bra och så men draget från fredagen saknades. Konstsimmet som vi hade hoppat över i fredags kollade vi på den här gången och det var inte värt det haha! Tre stycken tjejer som dansade lite och viftade med benen i vattnet, och ibland stod en av dom tre meter ifrån och gjorde ingenting?

Men när florence valentin spelade så räddades kvällen. I början stod vi typ längst ut på sidan men längst fram, sen slutade vi lite längre bak i mitten vid staketet på något sätt. För första gången var jag tillräckligt nära vattenflasksnubbarna haha. Ibland var det lite galet i publiken och man fick kämpa för att inte ramla. Men tur att man är lång och når upp till "bättre" luft eller vad man ska säga i alla fall.

Efter florence valentin så var humöret på topp och jag njöt av miike snow och markus krunegård också. Varför varar popaganda bara två dagar? Jag längtar redan till nästa år! Helgen kan sammafattas som helt galet underbart bra.

Sitter och knarkar white lies, förbandet till coldplay, på spotify just nu. Riktigt bra är dom!
// Anita


Popaganda fredag.


Jag och sandra

Malin och jenny

sandra och filippa där bakom

Johnossi var sjukt bra!

Popaganda var grymt kul och johnossi var helt klart bäst. Steve Aoki var också grymt bra på att skapa drag i publiken. Lykke Li var rätt cool men jag gillar inte hennes musik sådär jättemycket så det kändes rätt värdelöst att stå typ längst fram där alla puttades och ramlade över varandra hela tiden och så började det regna och jag var livrädd för att min kamera skulle bli mosad eller blöt. Så jag och sandra gick ut därifrån efter ett tag.
MGMT var najs men lite halvsegt.

Jag är glad att jag fick bra bilder på johnossi men idag lämnar jag systemkameran hemma. Vill kunna ha fria händer. Jag ser fram emot andra dagen!

Fler bilder kommer senare.
// Anita


hejsan hoppsan

Jag såg på på den där serien igår, tru blood. Den var ganska annorlunda mot hur serier brukar vara, känns lite mer som en film (typ lite twilightkänsla över det hela), vilket gör denna serie mycket bra måste jag säga. Man blev alla fall lite beroende. Hela världen är faktiskt lite vampyrgalen just nu, snygga vampyrer överallt. Men jag klagar inte, så fort det är onaturligt och andra världar så blir det ju bäst. Vampyrer är lite favoriter här borta just nu skulle jag tro. Tillsammans med Harry Potter då. Eftersom jag alltid har varit harrypotternörd så kan Harry Potter inte förlora sin status i mina ögon helt enkelt, Harry är ju en del av min uppväxt eh. Jag är så nördig. Så förlåt till alla som av misstag har läst min mobbade text.

Jag har hamnat i en ritperiod igen. Jag bara skissar å kluddar och ritar exakt hela tiden. '

//Tesse


popaganda!

Imorgon efter skolan (som slutar 11.30 woho!) och efter att vi har ätit lunch med klassen? (jag var på toa när det planerades så jag har ingen koll haha) så åker jag, sandra, jenny, filippa och malin mot eriksdalsbadet och popaganda. Johnossi + massa andra bra band spelar så det blir sjuuuukt najs. Johnossi är kärlek på hög nivå, ett av mina absoluta favoritband.

Tyvärr så blir bloggningen i helgen inte så bra, Tesse åker till landet och jag är på popaganda fredag-lördag. Efter det lovar jag att blogga bättre. Blir väldigt mycket inlägg om musik just nu men jag kan inte låta bli.

Dagens problem: vilken kamera ska jag ta med mig imorgon?
Skitkameran: Fördelar: Man kan filma med den. Tar mindre plats i väskan. Nackdelar: Skitbilder. Minneskortet tar slut på en sekund om man filmar.

Systemkameran: Fördelar: Sjukt mycket bättre bilder. Större minne. Nackdelar: Tar mer plats och jag måste vara väldigt rädd om den.

Medan ni funderar över denna svåra fråga så kan ni lyssna på den här, här, här och den här. <3

// Anita

When you lose something you can't replace

Ännu en dag i skolan. Hände inte så mycket, jag och några från klassen sprang i regnet över medborgarplatsen under håltimmen för att få bullar haha. På bussresan hem träffade jag en massa personer och vissa som jag inte hade träffat på väldigt länge. Så det var trevligt. När jag kom hem somnade jag som en stock i soffan och sov i flera timmar haha? Har ingen aning om vrför jag var så trött men skönt var det i allafall.

Här kommer fyra korta videosar från coldplay. Jobbigt att publiken nästan överröstar musiken i vissa haha.

Violet Hill
 
Fix you
 
The hardest part
 
Viva la vida. (Den här biten sjöngs och upprepades av publiken hela tiden, även på tunnelbanestationen hem)


// Anita

Romantiska flaskor

vi har fått sjukt bra låtar i år på dansen. Sådana som verkligen är roliga och dansa till. Ja, för utom på morderna, men det beror mest på att jag inte tycker att mordern dans är så sjukt kul direkt. Allt är så himla flummigt hela tiden. Man bara flummar igenom hela grejen liksom. Det är ungefär som om hela koreografin är ett enda flummigt danssteg. Eller nått.

Vi började med vår första bilduppgift idag. Vi ska gestaltera en känsla genom en flaska. Alla fick en känsla tilldelad och jag fick då romantiskt. Så imorgon ska jag måla en flaska som man får intryck av är romantisk. Ganska puckat egentligen. Det blir typ "vad är mest romantiskt, lång eller kort flaskhals?" Haha. Men många fick typ ganska sjuka känslor, som typ manipulerande och provocerande, hur målar man en manipulerande flaska liksom? Haha. Så alltså, romaniskt är en av de lättare.

Jag är åter igen i en muppgrupp. Det är nämnligen så att alla som har franska i min klass är i en och samma grupp - utom jag. Som är helt mobbad i en grupp med massa musikare. Vad gör jag där liksom? Haha. Men det blir nog trevligt ändå. Alla spelar massa läskiga instrument jag aldrig hört om typ.

//Tesse

Coldplay stadion 22/8-09

Varning för bilder med kass kvalité! Lämnade ju systemkameran hemma så var tvungen att fota med en skitkamera.




Coldplay konserten var som sagt grym. Innan de började spela var jag jättetrött och seg på gund av all väntan. Efter att förbandet hade spelat så höll de typ på att fixa utrustningen i en timme. Då var man inte direkt på det bästa humöret. Sen när coldplay kom så blev jag helt knäpp och började hoppa och skrika som en galning och fick ett lyckorus eller nått. Jag älskar stämningen och känslan när man ser och hör ett av sina favoritband/artister live. Jag vill bara tillbaka in i den trånga svettiga folkmassan och sjunga med i musiken.
Jag vet att jag låter som världens största tönt just nu men jag bryr mig inte. 
Efter konserten så hade de stängt av vägarna i närheten för att 33.000 pers skulle hem samtidigt, och alla sjöng viva la vida tillsammans på tunnelbanestationen haha.

Förbandet var förresten jättebra och hette White lies, de påminde lite om the killers.
Jag filmade lite korta bitar av låtarna, jag ska lägga upp dom man kan urskilja vilken låt det är hehe.
// Anita

Hej







// Tesse

Konserten igår var grymt bra!


Här är jag och Malin under vårt köande till coldplay. Lite slitna hehe. Vi kom dit vid 11 och det började 19.30. Alltså 8 och en halv timmes väntan på att konserten skulle börja, och 9 och en halvtimmes väntan på själva coldplay. Det var lätt värt det!

Jag hade egentligen planerat att lägga upp alla bilder från igår och skriva mer men sen kom jag på att jag ska hinna duscha och prata med min storasyster i telefon innan jag ska sova så jag hinner inte med det nu. Bäst att lägga sig tidigt för jag kommer ändå inte kunna somna på ett tag.

Dagen spenderades iallafall mest på ett berg med tesse, malin, kladdkaka och cider.

Jag skriver mer imorgon.
// Anita

coldplay imorgon!

Andra dagen i gymnasiet avklarad dårå. Vi var på kärsön idag och gjorde massor av sammarbetsövningar och sånt och det var faktiskt roligare än vad jag trodde. Alla i min klass är grymt snälla och lätta att prata med och det är ju roligt att vänförfrågningarna börjar strömma in på facebook haha.

IMORGON ÄR DET COLPLAY! Kan inte fatta det, det var liksom flera månader sen biljetterna beställdes och helt plötsligt är konserten imorgon? Men jag har kommit på att jag inte har så stor koll på deras senaste skiva och de kommer säkert spela flest låtar därifrån. Jag är rädd för att vi kommer få dåliga platser för det är ju folk som köar redan idag och under natten? Det är jag alldeles för lat för hehe, det jag allra helst vill nu är att lägga mig i min sköna säng. Men det blir upp rätt tidigt imorgon i alla fall. Systemkameran lämnar jag nog hemma så det blir tyvärr bilder med kass kvalité under dagen imorgon.



// Anita

Tesse

Så har man klarat av hela två dagar i gymnasiet. Idag var det sjukt roligt och man började lära känna lite fler personer i klassen. Igår var det mer, vad hette du nu igen? Nu tror jag faktiskt att jag kan ungefär 90 procent av namnen, så cred till mig helt enkelt. Skolan verkar ju bara hur trevlig som helst, och det känns redan som en skön stämning. Nu får vi se hur det blir på måndag när alla tvåor och treor kommer. Mycket folk kommer det bli haha. Jag som tycker det är väldigt många klasser redan nu. Kommer nog ta väldigt lång tid innan jag börjar känna igen alla som går på södra latin! Haha. Väldigt mycket folk.

Tänkte först att jag ville heta Therese istället för Tesse nu på gymnasiet, men det kändes bara helt freakat så jag försökte införa Tesse idag hahah. Det gick ganska bra tror jag.

Mycket sammarbetslekar idag kan man ju säga.



Kram

//Tesse


Första dagen i gymnasiet

Jag var sjukt nervös på morgonen, speciellt när min klass skulle gå till klassrummet. Edvina och jag hamnade i samma klass så det var en stor lättnad. Södra latin verkar sjukt najs, alla människor verkar verkligen vara roliga. MIn lärare verkar jättesnäll och bra. Jag har fortfarande inte vant mig vid tanken att jag ska gå där i tre år, att det är min skola liksom. Kändes hela tiden som man var på besök någonstans. Jag är helt lost därinne bland alla korridorer och våningar och byggnader. Hittar knappt till mitt eget klassrum haha. Pratade med massa från klassen och de verkar jättesnälla så det här blir nog tre riktigt bra år!

Imorgon ska vi till någon himla ö borta vid typ bromma. Jag har ingen aning om vad vi ska göra, typ hinderbanor eller nått? Aja det blir nog bra.



COLDPLAY OM TVÅ DAGAAAR!!!!

// Anita

skolan börjar

Imorgon är första dagen i gymnasiet. Spännande. Läskigt. Jag är lite nervös, men mest ska det bli kul.

//Tesse


varning för intressant inlägg




hej, Vi är hemma hos Anita.

Hejdå

//Anita och Tesse

Är det bra att äta klockan tolv på natten?

Det är ju tydligen bra att äta massor på kvällen innan man ska sova om man vill gå upp i vikt, så nu har jag proppat i mig en skål med youghurt, en kaka, ett plommon, några skinkbitar, två chokladrutor, ett glas mjölk och chips. Jag var tydligen hungrig..

Vi har fortfaranda hela TVÅ DAGARS sommarlov kvar. Haha tycker synd om alla som började typ igår. Jag är så himla nervös och förväntansfull inför gymnasiet. Jag orkar verkligen inte med att plugga igen men jag tycker det ska bli jättekul att få en ny klass och så(bara den inte är dålig!). Jag fattar fortfarande inte att jag inte går i 9bf längre? Känns jättekonstigt.

Nu byter jag ämne helt men när jag var i london så fanns det en (tydligen känd?) illustratör som ritade av en på typ en halv minut gratis. Visst blev det ganska likt?

Skogsutflykt

Denna dag är en oförglömlig dag. Dagen som är dagen helt enkelt. Anita och jag åkte runt och var lite knäppa ungefär. Dagen inhöll bland annat en sjal som vi inte fick hålla upp och ner, och några timmar vid eriksdalbadet. Fråga mig inte vad vi gjorde vid eríksdalsbadet för det vet inte vi heller. Våra dagar bygger på impulser seriöst.
 
Juste en trevlig skogsutflykt gjorde vi idag också. Cred till den.

Jag börjar verkligen längta till skolan nu, samtidigt som jag är lite smånervös. Tänk om jag hamnar i en jättetråkig klass, där det känns som att jag inte kommer kunna lära känna någon? Eller en jättejobbig klass? Tänk vad ihoptvingad man blir egentligen. Alla som väljer en speciell inriktning på en skola är liksom tvingad sitta bredvid alla som valde samma i tre år framåt, snacka om värsta öde haha. Hur som helst, sjukt kul kommer det bli.


Anita och jag säger allt i kör hela tiden hela dagarna. Det är ganska sjukt. Men kul. Haha

Puss

//Tesse

If you still believe I'm thinking of you, you're dreaming



Sjukt mysig låt.
// Anita

Det är ju faktiskt fortfarande sommar..

Jag är helt inställd på att det är höst och att jag måste köpa massa höstkläder men jag kom på att det bara är augusti? Haha jag som har börjat fundera över vinterkläder också. Ute i god tid är jag i alla fall för jag köpte både en mössa och en sjal idag haha. Köpte också en mysig tröja, underkläder och ett torrschampo. Haha jag har hittills använt mjöl i håret när det har känts lite fett (funkar skitbra faktiskt!), men jag tror torrschampo är lite bättre. Verkar jättebra hittills i alla fall.



Enkelt och skönt.

// Anita


kladda i mitt rum



Jag har målat mitt rum idag. Blått blått blått. Och lite vitt i tak och sådär. Shit vad kladdig jag blev, typ en levande målarburk. Jag som tyckte att jag brukar kladda ner mej mycket på bildlektionerna! Då har jag liksom ganska mycket färg på händer och underarmar, men nu var det typ ben, armar, fötter, mage, håret osv. Hela jag var i princi blå.

Tre viktigaste ägodelarna just nu
Min dator, allvarligt utan dator får jag panik.
Sl sommarkort, det är sjukt skönt att bara kunna åka runt utan att behöva betala. Man blir mycket friare då. Jag tror inte direkt att Anita och jag hade tagit tunnelbanan till något random ställe om vi inte hade haft våra slkort. Så utan dem så missar man många roliga dagar.
solkräm, Jag utan solkräm på sommaren till och med i sverige är lika med grisrosa. Fast det börjar bli bättre nu i augusti haha.

När man bloggar så får man ju inspiration från tusen olika saker ofta, vad brukar ni inspireras av? Skulle vara kul och veta.

//Tesse

Tårta är gott och friidrott är tråkigt.


Marängsbottnar är tusen gånger godare än såna där vanliga äckliga tårtbottnar. Med blåbär blir det underbart!

Jag förstår verkligen inte vad det är med folk som blir helt knäppa när det är viktiga sporttävlingar på tv. Nu är friidrotts vm igång och det är inte kul. Om vi kollar på friidrott hemma och jag frågar om det inte finns något roligare på tv så tittar pappa på mig jättekonstigt och verkar inte fatta vad jag menar, "Det är ju friidrott på tv!!" Samma sak varje år, så fort det är några viktiga friidrotts tävlingar på tv så sitter han bänkad och pratar bara om Usain Bolt och olika världsrekord och blablabla. Jättetråkigt enligt mig.

Nu tycker jag Tesse ska logga in på msn, vi missar varandra hela tiden.

Skissar



Jag ritade lite grand. Såhär skulle jag gärna se ut i höst. Jag färglade i photoshop, men resten är för hand.

Nu har jag spacklat alla hål i mitt rum! Så imorgon så ska ska det bli blått! Blå som i himmel, vatten och jeanstyg. Perfekt.

Den där Freja verkar väldigt vara en väldans trevlig kanin måste jag säga. Heja Freja!

Puss och kram

//Tesse


Tillökning i familjen!

Nu pratar jag inte om en nyfödd lillebror eller syster, utan en kanin haha. Jättesöt är hon i alla fall och har fått namnet freja.

Min lillasyster Amanda fyller 12 år idag och kaninen var alltså en födelsedagspresent. Hon är helt överlycklig och har gjort det jättefint till den i lekstugan och fixat en stor hage. Synd bara att lilla freja är så liten att hon inte kan vara i hagen för hon kan smita ut genom hålen..

Idag har jag då åkt runt som rådgivare under kaninletarjakten. Det räckte ju inte med att kolla i den närmaste djuraffären, utan vi ringde runt till alla djuraffärer som ligger någorlunda i närheten för att kolla vilka slags kaniner de hade.
Snart blir det grillade revbensspjäll och kräftor, sen tårta! mums säger jag bara.


Grattis Amanda! (bild från london)

// Anita


och så sparade jag mina pengar


Hejhej! På bilden till vänster är typ världens finaste kappa, från urban outfitters, och till höger är den som jag hittade här hemma. Är den inte ganska lik? Jag tror att jag kommer använda den jag hittat hemma i vinter istället för att köpa någon alltså. Kanske ska jag byta ut knapparna till några i trä eller skinnliknande. Bra va? Så nu kan jag spara pengarna till något mycket bättre!

Tycker ni dem var lika?

Kramar från Tesse

titta vilket trevligt videoinlägg



Hej hej här är ett trevligt videoinlägg. Måste bara påpeka att vi har gjort typ 10 inlägg eftersom Anita har blivit halv på typ alla inlägg och så lite andra problem, så hur som helst är det typ tionde gången vi säger allting. Eller a, vi planerar ju inte direkt vad vi säger men i alla fall. I detta inlägg är jag ganska halv, men det får vara så. Det är ju bäst ändå liksom. Såklart, haha.

Vi hittade till tunnelbanan sen, den dök upp som värsta uppenbarelsen när vi gått lite fram och tillbaka.

puss och kram

//Tesse

ny design i vår blogg


Hejhej. Vi har en ny design äntligen! Visst är den fin?

Vi är hemma hos Anita, cyklade hit i spöregn. Mysigt värre, eller inte... Idag har vi gått omkring lite överallt. Videoinlägg kommer ikväll.

Vad tycker ni om den nya designen?

// Anita och Tesse

Tips för tråkiga kvällar...

...gå in på http://omegle.com! Sidan går ut på att man helt anonymt chattar med främlingar från hela världen. Jag upptäckte sidan på någon spanska lektion då vi satt i datasalen och skulle göra något arbete, om om någon jobbade? Nej alla var inne på omegle haha. Det är sjukt kul om man hittar någon rolig att chatta med. En stor del av alla där är killar som vill att man skickar bilder (speciellt när man säger att man är en 16 årig tjej från sverige..). Men det är bara att disconnecta och leta vidare! Jag chattade i flera timmar med en skitkul norsk en gång!
Vissa är bara helt flummiga, som nyss så sa någon att han var från framtiden och varnade mig för att det inte kommer finnas någon bacon år 2014. Det som är roligt är ju att man kan låtsas vara vem som helst också, ingen vet ju vem man är!

Tips:
- undvik brasilienare.... de går en verkligen på nerverna!
- kineser suger oftast på engelska
- Var beredd på att alla kommer tro att du är blond och ser ut som en supermodell om du säger att du är från sverige


bildbrist? ja lite.. Men här får ni i alla fall en väldigt oskarp bild fotad i dåligt ljus utan tålamod.

// Anita

kan det inte vara sommar för alltid?


Här är jag i en park som Anita och jag satt i ett tag igår.

Hej!
Igår kollade jag på en mysig film, en kärlekshistoria heter den. Väldigt klyshig haha, men söt var den.
Pussar och kramar

//Tesse


Anita och Tesse i ett nötskal.




Trots att inte alla våra bilder blir lyckade så har vi alltid roligt iallafall! :D

Jag sitter och väntar

Hej! jag sitter här och väntar på Anita. Hon kan inte bestämma kläder, så alltså sitter jag och väntar på henne. För vi tänkte ses en megakort stund innan hon skulle äta middag någonstans. Hur som helst så får jag alltså skylla på Anitas garderob för att jag gör det här inlägget just nu.

Skulle bara säga det.

// Tesse

Dränkt pudel

Hejsan hoppsan. Idag har jag varit på gröna lund. Ganska bra dag eftersom stockholms fjortisar hängde på ung08 istället för grönan så slapp man dom. Men att åka insane i spöregn var en upplevelse kan man säga. Fast jag tycker mer synd om dom framför oss, personalen stoppade hela insane ett tag av någon anledning och en vagn satt där uppe i spöregnet ganska länge. Det kan inte ha varit mysigt. Jag hatar kombinationen plattat hår och spöregn förresten. Föreställ er bilden av en dränkt pudel så förstår ni.

Apropå mitt hår så vet jag inte vad jag ska göra med det, om jag ska färga om det eller inte. Färgen har ju gått ut väldigt mycket sen jag färgade det och jag har utväxt! Den syns inte alltid men ändå. Men om jag färgar det är jag rädd för att det ska bli lika mörkt som förra gången! Jag vill ha färgen som jag hade tre månader efter färgning, nu är det för ljust efter all sol också. Men hur ska jag lyckas få den färgen? Åh jobbiga ilandsproblem.

 
Nyfärgat, FÖR MÖRKT!                     Efter tre månader, mycket finare färg!

// Anita

Tesse listar lite

Hejahejahejaheja!

  • ny skola. Ska bli spännande att få träffa en ny klass, gå i skolan mitt i stan och få något helt nytt helt enkelt. Jag behöver nytt känns det som. Känns inte så jobbigt med allt plugget, när man vet att det liksom kommer bli helt nytt. Så cred till det! (även fast jag kommer sakna min gamla skola)
  • Höstkläder! Alla kläder som affärerna är proppade i just nu gör att jag vill köpa hela butikerna. Så höstmodet gör mig väldigt glad. 
  • En hel vecka kvar av sommarlovet. Tänk att det är ett helt påsklov kvar av sommaren, och hur mycket hinner man inte på ett påsklov? Man hinner hur mycket som helst. Så nu har jag en hel vecka på mig att shoppa, fixa klart mitt rum umgås med massa kompisar och kanske bada.  
  • sova på morgonen. Jag älskar att sova hela morgonen. Vakna och inse att man kan somna om. Så skönt. Tänka på hur lycklig man är som slipper gå upp helt enkelt.  

Mindre av detta

  •  Dåliga filmer. Jag fattar inte vad det är med världen och dåliga filmer den här veckan. Jag ser bara massa filmer som först verkar bra men som sedan visar sig vara så otroligt dåliga att jag inte fattar hur jag kunnat slösa min tid med dem. Är det så svårt och göra sevärda filmer?
  • Magar. Jag har värsta knutarna i magen som aldrig vill försvinna. Så jag dissar verkligen magar för tillfället. 
  • Oranga tapeter. Jag spyr på mina oranga tapeter jag har i mitt rum just nu (fast jag ska ju måla om denna vecka så jag behöver inte direkt lida så mycket av det längre). Hur som helst så får de där oranga tapeterna  mig att tänka på mörka vinterkvällar med en hög med plugg framför sig.  
  • Lennart är bortrest. Det är bara sämst.



Vi har köpt ett helt paket med dessa legendariska glassar. Hulahula!


Hösten 2009 börjar visst närma sig ganska mycket.

//Tesse


blommigt är grejen



Sitter och funderar på tapeter här borta. Alla jag funderar på är så fina att jag sitter och planerar ett rum för varje tapet ungefär. Så kul att bestämma tapeter seriöst! Just nu lutar det åt den med blå och röda blommor uppe i högra hörnet. eller kanske den blå i mitten. Vi får se, vi får se.

Jag var inne på blocket och kollade efter skrivbord nyss också, och råkade på något knäppt sett hamna bland massa annonser med folk som söker inneboende. Flera annonser var typ "60+ man söker kvinnlig studerande inneboende", det låter ju kul liksom haha. Att flytta in där skulle inte precis vara mitt förstahandsval alla fall. Hur som helst så vill de flesta på blocket ha tjejer som inneboende. Undra varför egentligen, tror det att tjejer håller bättre ordning å tar mer ansvar och massa sånt eller? Ingen aning. Snacka om förutfattade meningar i så fall.

Kramkram

//Tesse


klädproblem



Godmorgon. Jag vaknade halv tolv idag. Ganska sent för och vara mig.

Här är de senaste två dagarnas inköp. Allt var på rea så, det gick på kanske 250 kronor. Det är najs.

Helt allvarligt talat så är det faktiskt ett stort problem vad man ska ha på sig första dagen i gymnasiet. Hahaha. Det blir typ, shit skolan börjar om en vecka vad fan ska jag ha på mig? Egentligen är det ju så puckat att man tänker så, men ändå gör man det. Kläderna blir liksom väldigt viktiga första dagen. Ingen aning om varför - men det är så i alla fall.

Kramar
´
//Tesse

Juste. Cred till Anita för att hon fixade ännu en tillfällig header. Så nu har vi ändrat typ hela vår tillfälliga design till ännu en tillfällig design. Haha. Är det så svårt att fixa en ordentlig eller? Tydligen så är vi inte så bra på det i alla fall.


sa du kex?




Hejsan hoppsan i alla lingonskogar
Idag hade Anita och jag en väldigt rolig dag, Fast i försig är alla dagar när vi umgås roliga, så idag var helt enkelt en vanlig dag men Anita. Vi började inne vid centralen och drottninggatan (varning, läs ej vidare om du inte vill läsa en onödig text) gick vidare genom gamla stan och åt lite på en cafe, gick och satte oss vid vattnet, kom på att vi ville se harry potter, gick hela götgatan och fram till bion vid medborgarplatsen, kom på att vi ville gå på en coolare biograf så vi gick tillbaka helagötgatan till tunnelbanan, och stannade och provade hattar på hattbaren, vi åkte till sergel, gick bort till rigolettobion och sedan ändrade vi oss och gick tillbaka till sergel igen. Värt att vi gick så mycket idag ellerhur? Men kul var det. haha.

Det var jobbigt när vi kollade på bion och fick skrattanfall. Det var värsta moment och vi satt typ och asgarvade lite. Lyckat. Bara för att jag berättade för Anita att jag var kissnödig. Det är ju inte så roligt. Egentligen. Hahah. Jag berättade för Anita idag att jag såg en dålig film som hette solstorm (den var verkligen jättetråkig och konstig) och hon tyckte att jag sa stolstop. Knäppt.

Tack för utlånandet av din fina hatt förresten Anita. Den var trevlig på alla sätt och vis.

kramar

//Tesse

Första steget mot en snyggare design...

... är att byta ut profilbilden märkte vi nyss:P
Vår så kallade "tillfälliga design" (som skulle vara kvar i max en vecka egentligen) har blivit kvar lite längre än så.. Vi ska fixa den på slutet av den här veckan eller början av nästa har vi tänkt. Bara så ni vet.

Idag blev det heldag i staden utan planering. När vi åkte runt 12 hade vi ingen aning om att vi skulle bli kvar till typ 9 så den sista timmen frös jag liite i mina mini shorts och linne hehe.. Lyckades shoppa ett linne från weekday och en kalender till skolan. Helt plötsligt bestämde vi oss för att gå på bio så vi såg harry potter och halvblodsprinsen, den var bra! Vissa scener har jag ingen aning om var dom kom ifrån men det gör inte så mycket, den var lugnt mycket bättre än femman!

Mitt i trappan till sergelbion så fick vi världens skrattanfall så att vi var tvungna att sätta oss ner. Ni skulle hört tesses grisljud! HAHAHAHAHAHA. Sitter här och skrattar på riktigt just nu!


tesse snodde min hatt och jag snodde hennes linne och båda satte på sig bågot vi köpt idag, så vi bytte outfit mitt under dagen i provrummet på bikbok. Sen när jag skulle ge tillbaka linnet var det inte världens lättaste, fick byta tröja på tåget haha. Det gick inte så jättebra hehe.

morgonmorgonmorgon




Hejhejhej
Anita var segare än mig idag så jag tänkte att nu hinner jag ju göra ett inlägg innan jag åker. Synd bara att jag fick sjukt bråttom nu då. Så jag hinner inte skriva någonting alls knappt. Hitta fin väska i källaren, Woho. Allt jag har på mig idag är faktiskt second hand eller typ kläder jag hittat i källaren. Coolt.

Pusspuss

//Tesse


Mariefred

Ännu en turistdag, blir nog fler såna så länge våra polska gäster är här. Den här gången blev det mariefred, väldigt mysig stad. Vi badade också en stund och vattnet var jätteskönt. Att fika på taxinge slott är gott. Mer tänker jag inte tråka ut er med mina turist berättelser. Här kommer bilder istället.






// Anita

PS. Förresten, jag fick en kusin idag:D:D:D

Ännu en sommarlovsmorgon

Hejhejhejhejhejhejhej

Jag hoppade upp ur min trevliga säng för några timmar sedan nu, och snart ska jag skynda mig iväg till staden med min kära vän Moa. För övrigt så har vi känt varandra i 13 år nu på fredag. Väldigt länge alltså. 

 


Jag fick lust att ta på mig en knäpp klänning idag. Så jag gjorde det.

Nu ska jag i alla fall iväg och shoppa järnet. Hahah. Eller nått. Vill köpa ungefär tio tusen saker. Så några av dem kan jag ju införskaffa, även om tiotusen prylar inte direkt går ihop med mina besparingar. Sedan måste man ju handla lite skolprylar och sånt också. Man får ju inte block å grejs nu på södra latin. Sjukt att skolan börjar om mindre än två vekor. Men jag längtar. Haha. Av många olika anledningar.

Kramkram

//Tesse

godnatt och sov gott

Hejhejhej
Vilka trevliga bilder Anita hade i sitt inlägg. Det ser typ ut som gamla bilder från 50talet. För utom den lilla detaljen att de säkert är tagna idag. Haha.

Jag sitter och surfar runt på lite bloggar och försöker få någon super sjukt bra idé om vad jag ska skriva i det här inlägget. Det jag i alla fall har kommit fram till är att alla bloggar med lite mindre läsare är mycket bättre än storbloggarna. För det verkar vara så, att så fort man har uppnått det man vill uppnå så slutar man skriva i bloggarna på allvar. Många av de storbloggarna verkar ju bara skriva för att skriva och inte för att de tycker det är kul. Jag tycker i alla fall att alla kända bloggar har blivit tråkigare och tråkigare i takt med att dem blir kändare. Så sluta bli kända människor och behåll era bra bloggar.

Det är så himla mycket nya höstkläder jag vill ha. Nu när höstkatalogerna börjar komma så börjar jag direkt längta efter en hel garderob av nya höstkläder. Som om jag behöver det.


Inga bilder idag, Nu ska jag sova.

//Tesse


Leker turist i min hemstad

Idag åkte vi in till stockholm för att visa runt lite. Jag kom på att jag måste ha sett ut som en riktig turist där jag gick omkring och pratade på polska med kameran hängandes över axeln. Det var rätt kul att låtsas att jag var turist på ställen där jag varit miljoner gånger förut haha. Det var också kul att se stockholm med turistögon, det är väldigt fint här faktiskt. Alla öar, broar och allt vatten mitt i staden. Jag gillar stockholm.






// Anita

Detta fält måste fyllas i

Hejhej. Fattar ni hur glad jag blev när jag kollade bloggen och såg att tesse hade skrivit? Det är så sorgligt att vara den enda som skriver, så det här är första gången på fyra veckor som båda uppdaterar liksom.

Förresten så har jag lite dåligt samvete för att jag var så sur på tesses katt elvin, jag hoppas verkligen det inte har hänt något.

Igår kväll åkte jag hem till tesse och sen sov jag där. Det var lite roligt för att vi gjorde verkligen ingenting speciellt, vi såg ingen film eller något liknande, utan det enda vi gjorde var att prata. Från att jag kom hem till henne ändå fram till efter fyra på natten pratade vi oavbrutet. Det märktes att vi inte hade setts på fyra veckor. Samtalet var btw det knäppaste samtal någonsin. Det går inte ens att förklara hur knäppt det var.

Idag har jag varit lite off här i bloggen för att vi har gäster från polen som ska stanna här i en vecka. Det är mammas kompis och hennes 16åriga dotter. Så vi har typ visat runt lite här i området och badat en sväng också.


Tog tyvärr inte alls intressanta bilder idag.

Nu är jag sjukt trött eftersom jag bara sov fyra timmar inatt. Godnatt!
// Anita

det var en gång en dag när tesse byggde korthus

Hejhejhejhej
Nu är Tesse tillbaka i civilisationen vänner. Sjukt skönt att komma hem och kunna göra vad man vill igen. För på landet är man verkligen fast! Man måste liksom åka bil överallt. Så nu är det najs igen. Bra bra bra. Elvin vår katt är borta. Hoppas han kommer tillbaka snart. Hoppas.

Jag har fått tillbaka min trevliga dator som de tydligen har lagat. Fast typ inte gjort så mycket med. Jaja, hoppas den inte dör.

Jag har ängnat dagen åt att packa ur hela mitt rum då. Fattar inte hur mycket skit jag sparar på. Halva mitt rum består av sjukt onödiga grejer proppade i lådor. Typ massa saker jag gjorde när jag var liten, ungefär två miljoner små skirvböcker, å massa papper å grejs å gamla tidningar. Så otroligt onödigt. Ändå har jag kvar alltihopa. Jag kommer få allvarliga problem när jag ska flytta hemifrån - jag kommer aldrig orka bära ut mina prylar.

Imorgon ska jag åka och köpa tapeter å massa grejs till sitt rum. För övrigt är min brorsa lite rolig för gick och berättade för hela gatan att han skulle köpa blommiga trumpeter, fast han då pratade om sina tapeter. Knasig kille det där. Fast han är ju bara fem år.



Det är med otrolig stolthet jag visar upp mitt korthus. Fast jag klarade faktiskt med sex stycken i botten typ en dag senare, fast när det var klart stod det bara i ungefär tio sekunder. Haha. Detta är ett tydligt tecken på hur sjukt tråkigt det är på landet. Jag menar korthus?!

Kramkram

Förresten har Anita varit väldigt duktig på att uppdatera vår blogg. Bra Anita. Hahahah.

//Tesse

Jag är arg på Tesses katt

Tesse ska komma hem från landet idag. De är redo att åka det enda problemet är att de inte hittar katten elvin så de måste vänta tills han kommer tillbaka. Det kanske han gör om flera timmar!? Den där katten hindrar mig och tesse från att träffas första gången på fyra veckor! Dumma dumma katt!  Tänk om han ger igen för att jag råkade lägga mig på honom i tesses säng för ett tag sen? Han kanske är en riktigt ond hämndlysten katt som sitter där nånstans bakom någon sten och smider sina ondskefulla planer. (Uppfatta inte mig på fel sätt nu jag gillar faktiskt katter vanligtvis)

Planerna för idag var att packa upp och städa mitt rum och sen träffa tesse när hon kommer hem. Men jag hamnade ute i solstolen istället för att bättra på fräknarna lite. Sen satt jag där ute i solen och åt lunch och det var jättemysigt. Det jobbiga är att jag inte har städat eller packat nånting än. Men tack vare söta lilla elvin så ser det ut som att jag ändå inte kommer ha något att göra ikväll..

Det här inlägget tog väldigt lång tid att skriva för tesse ringde mitt i och sen pratade vi i en timme.

Sodastream med hallonsmak är väldigt gott.



// Anita

PS. Hur ska jag göra för att få tillbaka alla läsare som försvunnit medan bloggen har varit ouppdaterad?? KOM TILLBAKA!

Jag har fått fräknar på näsan

Är hemma tidigt idag. Tänkte för en gångs skull äta middag hemma idag, jag har inte gjort det sen innan jag åkte till polen. Samma dag som jag kom hem åt jag på mcdonalds och igår åt jag på taco bar. Till lunch idag åt jag pizza. Jag känner mig så otroligt nyttig. Menmen, jag kanske äntligen går upp i vikt? Troligtvis inte men man kan ju alltid hoppas. Ibland känner jag att jag är för smal. Men jag har alltid varit underviktig, går inte upp ett endaste kg hur mycket jag än äter.
Jag och malin har planerat att gymma när jag fyller 16. Bygga upp lite muskler eller nått. Får se hur det går..

Förresten så har jag fått några fräknar på näsan av solen. Jag har aldrig fått fräknar i hela mitt liv men båda min systrar har alltid haft det. Fräknar är fint tycker jag, hoppas jag får några fler. De kommer säkert försvinna när sommaren är slut men jag är glad ändå.

Köpte ett linne idag på weekday, det är najs.
 

Jag borde nog börja packa upp alla väskor..... inte kul.

// Anita


Allsång

Sitter hos malin just nu. Spenderade hela dagen med henne och sen kvällen med henne, jenny och massa annat trevligt folk. Jag tror vi var 12 stycken. Det blev en jätterolig kväll faktiskt, även fast jag inte direkt är Björn Skifs största fan.
På dagen gick jag o malin bara runt lite överallt och gjorde inte så mycket. Åkte in till stan men inte för att shoppa. Gick hela drottninggatan och genom gamla stan och sen till söder och götgatan och sen av någon anledning tog vi tunnelbanan till östermalmstorg för att sen försöka hitta därifrån till nybrokajen där vi tog 47an till skansen sen.

Det roligaste hände när vi satt på mcdonalds (igen) och malin spillde ut hela sin cola över henne. Hon började pipa och skrika och jag vet inte vad. Gud vad jag skrattade. Det var jag inte ensam om heller, en kille en bit bort som satt själv satt och försökte verkligen hålla sig för skratt. Det gick inte så bra. Sen sa hans typ pappa god jul till oss när vi gick?

Jag och jenny sov iallafall här sen och nu ska vi typ åka till stan igen, för att shoppa den här gången.





// Anita


Tisdag morgon

Äntligen kan jag blogga efter tre veckor. Har jag någon gång sagt hur roligt jag tycker det är att blogga? Jag tycker i alla fall det är sjukt kul. Jag har alltid tyckt om att skriva, svenska är nog ett av mina favoritämnen. Det är liksom roligt att skriva ner och formulera sina tankar. Jag bryr mig inte om hur många som läser. Klart jag kollar bloggens statistik och blir jätteglad om det är många och kanske besviken om det är mindre än vanligt men det struntar jag i isåfall, jag bloggar ändå. För min egen skull. Man märker verkligen på vissa storbloggare att de bara bloggar för läsarna och pengarnas skull. Det hörs oftast i inläggen om de skriver för att de verkligen vill eller för att de känner att de måste.

Jag har funderat lite över så kallade "blogghatare". Som sitter och spyr på hela bloggvärlden och säger att ingen bryr sig ett dugg om vad man har att skriva. Om de nu hatar bloggar så mycket, läs dem inte? Sen borde det väl inte vara några mer problem? Att blogga är ju ett intresse, alla som gillar att blogga får väl blogga om de vill. Det är ju som om jag skulle sitta och klaga på alla som gillar att fiska.
Jag har aldrig riktigt förstått varför man ska slösa tid på att klaga på sådant som man inte kan göra något åt. Personer som bara klagar och stör sig på allt och alla är så himla tråkiga att det inte är sant. Hitta något roligare att slösa tid på.

Nu måste jag börja fixa mig om jag inte vill att malin ska behöva vänta allt för länge på mig. Jenny kommer hem idag också! Fast jag vet inte när men jag saknar henne<3



//Anita


Home sweet home.




1. Vi åker båt  2. En mysig restaurang  3. Jag och lillasyster på någon gata i warszawa.

Kom hem från polen idag vid tre. Träffade Malin och vi åkte till centrum och kollade runt lite och satt och pratade. Vi satt på mcdonalds i flera timmar haha, vi var tvungna att gå sen när dom stängde. Vi pratade med Tesse i telefon också och jag saknar henne sjukt mycket<3 Nu får jag ta hand om bloggen själv fram till torsdag/fredag. Det ska nog gå bra. Hon målade frukter och sånt och verkade må bra förutom irritationen över att hennes potatis blev grå och att hon hade färg på benen.

Jag har varit ganska uttråkad de senaste två dagarna. Vi brukar åka färja till polen för vi har alltid sjukt mycket packning (hela bagageluckan är fylld upp till taket, vi har en fullstoppad takbox och massa grejer i baksätet också) och vi behöver bilen där. Det tar typ 6 timmar att komma till färjan och den bilresan är inte direkt så rolig. jag roade mig med att:

- Riva bort allt nagellack jag hade på naglarna
- Lyssna på kim novak badade aldrig i genesarets sjö och  försöka lista ut vem mördaren var.
- Fundera över och komma fram till att gamla the killers är mycket bättre än nya medan jag lyssnade igenom min ipod
- Minnas och tänka igenom alla glada och hemska stunder under de senaste åren.
- Längta efter kompisar, internet och svensk mjölk
- Leta efter kluvna hårtoppar i mitt hår.

Låter jättekul va?
Efter den långa bilresan väntar alltid en ännu längre båtresa. 19 timmar rättare sagt. Många av timmarna sover man bort i hytten som tur är. Det var väldigt skönt att komma hem. Borta bra men hemma bäst som man säger.

// Anita