Nedräkningen börjar nu

Om två månader, en vecka och 6 dagar är det sommarlov. Det betyder: Öland, usa, canada, niagara falls, polen, sol, bad, glass, solbränna, bikini, solglasögon, ballerinaskor, ljusa kvällar, cykla, shopping, fina foton, myggbett, barfota, grönt gräs, blå himmel, grilla, hulahula vid långsjön, solbränt ögongodis, allmänt chill, ingen skola och sist men inte minst ALDRIG NÅGONSIN MER HISTORIA!

Två månader, en vecka och 6 dagar ... så nära men så långt borta.
Sitter och drömmer mig bort lite när jag egentligen borde skriva en uppsats om nationalismen under 1800-talet. Najs.


Egypten

Sverige. Hejhejhej jag är hemma igen och jag är faktiskt lite deprimerad över att det inte är vår här!! :P Jag hade faktiskt ställt in mig på alla fall 8+ och lite sol när jag kom hem, men näej istället ligger det fortfarande snö överallt. Veckan i Egypten har i alla fall varit bäst, hur skillat är det inte att ha åkt båt på nilen liksom?! coooolt tycker jag i alla fall. Det var lite ledsamt att kolla ner på Sverige faktiskt, man får ju känslan vad gör jag här när jag kan vara där? Varför bor man i detta iskalla land liksom haha? Jaja det finns ju många posetiva saker med det med säkert. Jag saknar redan all öken och stranden buhu. Bara gå ut på en brygga och hamna mitt i ett korallrev är ju väldigt bäst måste jag säga, hotellet var ju all inclusive också så det vara bara att äta och dricka hur mycket man ville hela tiden. Jag vill inte ens veta hur mycket cola jag har drukit den här veckan... Har varit inne i faraogravar också! Fortfarande orginalfärger på väggarna, lite coolt alltså.
Det var också väldigt trevligt att höra att man var beautiful typ fem gånger om dagen i genomsnitt hahaha. Alltså där vi va är ett ganska nytt ställe med turister, så jag antar att ljushåriga svenska tjejer inte var jättevanligt. Folk ville köpa mig för kameler typ tjugo gånger och så var det massa servitörer som ville ha min mailadress också haha. Sedan var det någon som ville gifta sig med mig. Och en kille som sjöng en sång för mig också... hahaha. Och lite annat.

Jaja det var det, jag är hemma. Nu ska jag plugga franska för vi har tydligen test i morgon... huh. Kommer inte gå så bra. Jajaj PUSS Har saknat alla kompisar också! :):)

//Tesse

Lördag



Jag gillar närbilder på ögon (det kanske ni har märkt?). De är så fula och fina på samma gång på något sätt.
Jag har inte bloggat på ett tag.

Så vad har hänt under veckan då?
- Jag har badat i eriksdalshallen och övat livräddning och varit nära på att dränka eddi hehe.
- Jag har varit på utförsäljning av hanky panky med josefine
- Jag har shoppat en del och varit i kista galleria för första gången, blivit överraskad av tony irvings röst i högtalaren och upptäckt hela lets dance gänget uppe på någon scen där inne.
- Jag har gått hela vägen från söder till drottninggatan och ätit mcflurry för första gången på läääänge.
- Jag har älskat våren.
- Jag har varit glad
- Jag har saknat tesse.
- Jag har längtat till påsklovet!
- Jag har insett att jag har världens sämsta minne för att det var väldigt svårt att skriva denna korta lista.

Sen har jag pluggat också men inte tillräckligt mycket tydligen för nu har plötsligt massor att göra! Läsa ut flyga drake på engelska (har 280 sidor kvar), skriva en uppsats om nationalismen på tre datorskrivna sidor (inte börjat), plugga massa spanska och lära mig allt jag inte har förstått under fysiklektionerna den senaste månaden.

Ikväll ska jag på två 18årsfiranden. På olika ställen, under samma kväll..
Nu ska jag äta våfflor (bättre sent än aldrig) och plugga (bättre sent än aldrig stämmer väl in här också).
// Anita


Söndagsmys






Idag har jag varit på liiiiidingö och haft det mys med massa mat, spel och skratt. Allmänbildnings-spel brukar verkligen inte vara min grej men idag måste jag erkänna att jag ÄGDE. Fast jag kunde aldrig svaren på frågorna, jag är helt enkelt extremt bra på att gissa.

Vädret är förresten INTE OKEJ. Att tesse har lämnat mig här och stuckit iväg till pyramidernas varma land är inte heller okej:(

//Anita

Nu försvinner jag i en vecka

Hej!
Jag kom precis hem från Lisa, var ju tvungen att åka typ på en gång eftersom jag ska till arlanda klockan typ fyra i morgon! Men det var väldigt trevligt så länge jag var där i alla fall. Mira och jag hade köpt en micket vacker present haha. Nej men lite flowiga saker hade vi köpt i alla fall. Känns lite overkligt att jag ska lämna detta arma land morgon, men det ska bli väldigt skönt i alla fall! Har inte packat klart än... men det lööser sig. Hoppas jag. Hahah, nej men jag är faktiskt klar snart. Jag ramlade ner med hela benet mellan tåget och plattformen idag också! Det var lite crazy måste jag säga, benet stannade typ vid mitten på låret och då hävde jag mig upp igen medan alla runt om kring mig typ glodde i värsta chocken. Jag bara log och gick där ifrån. höhö.


Kolla Lisa ber!! :) haha.

//Tesse, Vi ses om en vecka!! :)

Deadline 22.00

...inlämnat 21.55.

Energiprojektet är över. 5254 ord. 19 sidor. 30 613 tecken utan blanksteg. 579 rader. 144 stycken.

Kan jag få tillbaka mitt liv nu?
Jag har aldrig någonsin lagt ner så här mycket tid på ett skolarbete. Känner mig helt hjärntvättad. Idag kom jag till skolan 8.15 och satte mig på en stol framför en av datorerna i datasalen. Jag lämnade inte rummet förrän 7 timmar senare, kändes som att den där stolen skulle växa fast i mig tillslut. Gick inte ens till matsalen, min lunch bestod av en baguette som jag tvingade agnes att köpa till mig i cafét.

Eftersom jag ändå är förkyld (ja jag erkänner... svårt att förneka när ögon och näsa rinner som bara den) har jag ägnat hela kvällen åt att fixa klart arbetet.
Nu ska jag lyssna på lite fin musik, kanske sätta på någon film och kanske stoppa i mig massor av apelsiner (och chips såklart) för att bota förkylningen. Känns helt okej faktiskt. Bara njuta av friheten.

Snögubbar by Nv1a, fett fina.

// Anita


Krissituation

Det ser ut att bli en lång natt. Energiprojektet (15 datorskrivna sidor hittills..) ska vara inlämnat imorgon och jag känner mig långt ifrån klar. Det värsta är...... att vi inte har någon choklad. Det går inte att plugga utan att äta något gott. Så jag har gått omkring och beklagat mig inför mina föräldrar ett tag nu. När pappa såg mig sitta desperat och knapra på en översaltad morot (!?) förstod han nog att det var allvar, för nu satte han sig i bilen påväg mot affären... :D WOHO!

Just nu uppträder mika på annexet... och josefine är där. Jag är inte alls avundsjuk. Jag och malin var ju på hans konsert 2007 (ofta det var så längesen!?) och det var grymt! Han är så söt<3


Mika 2007, lite mysigt svettig så där.

Jag inser nu hur smart det var att skriva det här inlägget när jag har så mycket att göra...
// Anita


boring

Råkade ta mig en lite för lång sovmorgon imorse. Det är inte så smart att sätta klockan på 8.20 när bussen går 34 och sen vandra omkring och ta det jättelugnt och tro att man har jättelång tid på sig för att sedan komma på att det är 20 minuter kvar tills man börjar när man står i pyjamas. Det var väl det jag lärde mig imorse ungefär.

Igår var vi lediga, dagen bestod av gym, fika och massvis med plugg ungefär. Vi har världens jobbigaste energiprojekt som jag måste typ ägna mitt liv åt de närmaste dagarna.. underbart.

världens tråkigaste inlägg woho.

// Anita

Söndagskväll

Hallå där. Jag kom nyss hem från en jättemysig söndagskväll på söder med eddi, hanna, josefine och agnes. Vi åt på en väldigt god restaurang på skånegatan och bara pratade i säkert över 2 timmar, mycket mys på det.

Imorgon är vi lediga, underbaaart.


Sorry eddi hehe


// Anita

Förresten

Jag har ett problem. Ska jag bekräfta min brorsa på fb eller inte...? Svårt val alltså.

vi är tyvärr inte italienare

Hejsanhejsan
Jag förstår faktiskt inte. Hur är det möjligt? Vem och hur? Jag pratar alltså om Anna Bergendal. Haha. Vad är det med svenska folket? Hur kunde hon få så mycket röster helt enkelt, vilka idioter är det som sitter och röstar på henne egentligen? Man kan ju tycka att människor borde lära sig att kolla lite på vad internationella juryn röstar på också? Jag menar HALLÅ? Den sugiga operan som gick vidare förra året, som kom typ nolla i euruvision, borde vi inte fatta här borta att det kommer bli ungefär samma sak i år. Anna är tråkig. Det är bara att inse att svenskar är infernaliskt tråkiga! Det är faktiskt den enda förklaringen till att vi röstar fram så mobbade låtar år efter år. Vi kommer aldrig mer vinna eurovision alltså. Jag menar manboy och salem al fakir var ju hundra gånger bättre! Tråkiga svenskar. Hahhaha. Jag känner att jag överreagerar. Men jag var hos mina kusiner igår för de fyllde år så man blev lite insatt i grejen eftersom alla satt och kollade på melodifestivalen haha.
   Vi borde ta bort att svenska folket får rösta över huvudtaget, så att vi vinner eurovision en gång till innan hela grejen går i konkurs alltså. Eller så borde svenskar bli mer som italienare, de är inte lika tråkiga som svenskar tror jag.
   Jag åkte skidor i morse i flottsbro! Det var väldans roligt, och det var noll människor också! Utom några backupproppare såklart... hahah.

Har ni sett Vampire diaries? Det är BRA. Liksom high school + vampyrer, hur skulle det kunna bli dåligt?

*BILD*
(datorn ville inte ladda upp en bild helt enkelt, så ni får tänka er en bild på chips eller glass eller något helt enkelt. Det är väll kul?:D)

//Tesse

Is that alright with you?

Min spotifylista som jag lyssnar mest på innehåller 102 låtar, vet ni hur många av dem låtarna som sjungs av tjejer? 5 st. Ganska underligt faktiskt, men jag tycker att killars röster är så mycket mysigare att lyssna på.

Som i låten 9 crimes med damien rice, som för övrigt är typ världens mysigaste låt, så sjunger ju tjejen jättefint och så. Men jag sitter alltid i början och bara väntar på att han ska börja sjunga.

// Anita


Tappa inte trådet

Visste ni att det bara är 23 dagar kvar till påsklovet? Hur underbart är inte det? Endast 15 skoldagar dessutom. Låter nästan för bra för att vara sant. Snön smälter mer och mer för varje dag och snart är det vååååår. Hejdå vinterjacka, hejdå fula vinterskor och jag välkomnar alla nya vårkläder som förhoppningsvis kommer befinna sig i min garderob snarast. Tänk att kunna sitta utomhus utan att frysa ihjäl, vara i parker och äta glass, gå runt med bara ben och allt sånt som man kan göra när det är varmt.


och jag orkar inte gå runt och se ut som ett levande spöke längre, jag vill vara brun!

// Anita


je vais acheter du bon-bon

hej!
En sak jag har tänkt på är att jag har värsta reflexskriket. Så fort någon typ skrämmer mig, jag ramlar, jag tappar massamassa saker så skriker jag. Typ utan att jag märker det nästan. Värsta ljusa skrikskriket och det kan ju kännas lite mobbat i en del situationer haha. Men jaja jag får leva med det. 
   Förresten har jag kommit på en så sjukt bra idé! Ni vet omegle, man chattar med random strangers, jag ska leta upp en fransman där som kan säga om Lisas och mina franska meningar är rätt. Dödligt smart måste jag säga. 
  
//Tesse

kvadratkomplettering

Hi there haha
känns att skolan har börjat igen asså. Plugga plugga plugga. Jag har ängnat mig åt mina mattetal mången timmar nu alltså. Haha, skulle räkna ut ett tal - x^2*(3a-2b)x=6ab. Asså ^menar jag x upphöjt i 2 hah, jag höll på med lite kvadratkomplettering å så eftersom det var upphöjt och lalala. Hur som helst blev mitt svar typ x=roten ur 3ab + 1,5a + b^2 (roten ur allt fram hit alltså tillsammans) -1,5a-b^2 eller nått sånt?? Svaret var xett=-2ab xtvå=3ab typ tror jag... LITE SKILLNAD KANSKE? Alltså det blir ju två x när man tar roten ur. Hur som helst, vad fan?? Hur fick jag min puckade lösning liksom? Alltså jag kanske har satt lite fel siffror å så hahah när jag skrev här. Jag känner hur otroligt tråkigt det här inlägget är, men jag var faktiskt väldigt tvungen att berätta om mitt dilemma. Hahah. Man blir så sur när det inte funkar liksom! :P
   Var och fikade i x antal timmar idag med x antal människor från klassen vilket var himla trevligt. De flesta började gå hem efter några timmar och det slutade med att Lisa, Mira och jag satt och planerade vår tågluff hihi. Det var väldigt roligt hahaha. Typ sitta och göra packlista och planera vilka städer vi ska åka till. Vi har nästan bestämt oss för att flyga till london först och börja där ifrån.  

Så nu ska jag sova, börjar ju liksom tidigt imorgon, varför är jag vaken nu för övrigt? Väldigt dumt.
Åhhh nu kom jag på att jag har glömt borsta tänderna med! Gud vad jobbigt! Jag måste resa mig igen. Haha, godnatt

//Therese

home

Kom hem från sälen igår efter en vecka fylld av snowboardåkning, väldigt najs. Fast jag skulle behöva en vecka till nu för att vila efter lovet haha.

I lördags var vi i norge och åkte lite i trysil också. Det var sista dagen och sista åket, högst uppe på toppen märkte jag att ena bindningen på brädan är helt sönder och det är nästan 3 km ner till bilen och allt. Så jag fick åka skoter ner hela vägen med en snygg kille haha. Inte riktigt så jag hade föreställt mig det sista åket men jag klagar inte, det var skitkul att åka skoter! Satt och log/skrattade som ett fån tills jag kom på att jag kanske syntes i backspeglarna hehe.

Det var iallafall jättehärliga backar i trysil och vädret var perfekt hela veckan nästan.


Pappä var pinsam och skulle fota.. haha



mer bilder kommer troligtvis.

Har haft en jätterolig idrottslektion idag förresten. Rysk folkdans som uppvärmning och sen fick jag och typ 6 till hitta på en koreografi på inlines som vi sen fick visa upp för klassen, hahaha. Mycket applåder fick vi i alla fall!
// Anita


Dirty Dancing 2

Hej!
Har ni sett Dirty Dancing 2? Jättebra film faktiskt. Många säger att den är dålig och klyshig, men jag säger bara nej! Hahah. Och vem har förresten sagt att klyshigt måste vara negativt? Den är jättebra.





... fast det är klart. Det är fortfarande ettan som är bäst. Lite mer orginal där känner jag haha. Den här är ju inspelad 2004 och ettan på 80talet. Plus att jag älskade ettan när jag gick i typ femma och har sett den massa massa gånger. Det var ju det Moa och jag ängnade oss åt när vi var små haha. Kolla på Dirty Dancing haha.

//Tesse

Det är faktiskt 4 mars idag, alltså borde det inte vara vår typ snart?

Hejsan!
Eddi påpekade att jag hade lagt upp mitt inlägg två gånger.. haha. Bra jobbat där alltså. Men jag tycker faktiskt det är otroligt coolt att ladda upp samma inlägg två gånger, det blir ju väldigt personligt alltså! Jag kanske ska göra så med alla inlägg? Eller vad tycker ni? Bra ide eller? Kanske inte hahah.
   Alltså en sak jag inte fattar är att det kan finnas så sjukt mycket snö i målnen som ramlar ner hela tiden. Okej jag är medveten om att det finns något som heter kretslopp, men jag menar vilket ulltrabra kretslopp det måste vara den här vintern i så fall! För det brukar ju inte regna så mycket som det har snöat de senaste månaderna vanligtvis. Jag menar det snöar ju varje dag! Och så har det varit sedan innan jul. Strange wolrd we live in säger jag bara. 



Jag vill ha sommar igen! Då är det varmt och man är glad. 

//Tesse
  

choklad

Nar liftarna har stangt roar man sig med att svulla choklad. Jag tror jag har ont I varenda muskel jag har, min otranade kropp ar inte van vid san har anstrangning...

bläbläblä

hejhej...
Jag har lite panik för jag ska åka bort i en vecka snart och veckan efter jag har varit borta så har vi både matteprov och historiaprov. Panik alltså. Jag har hur mycket som helst att göra. För jag missade alla mattelektioner veckan innan lovet på grund av jävla SL, eftersom vi har matte varje morgon. Också missade jag en historialektion vilket gör att jag inte fattar någon historia heller nu. Tack jävladampSL för ni förstör mitt lov. Så nu har jag alltså panik, plus att min dator har damp och flibbrar hela tiden så jag inte ser vad jag skriver, så såfort jag försöker plugga så blir jag jätteirriterad för att jag inte ser vad jag skriver. Jag fattar verkligen inte hur jag ska hinna med allting. Och grejen är att vi redan ligger efter i historiaplaneringen så jag hoppas inte Peter flyttar fram provet till måndagen efter lovet... Då får jag ännu mer panik... Jag kommer att ha panik fram till efter påsklovet nu. Bläbläbläblälblä.

//Tesse

bläbläblä

hejhej...
Jag har lite panik för jag ska åka bort i en vecka snart och veckan efter jag har varit borta så har vi både matteprov och historiaprov. Panik alltså. Jag har hur mycket som helst att göra. För jag missade alla mattelektioner veckan innan lovet på grund av jävla SL, eftersom vi har matte varje morgon. Också missade jag en historialektion vilket gör att jag inte fattar någon historia heller nu. Tack jävladampSL för ni förstör mitt lov. Så nu har jag alltså panik, plus att min dator har damp och flibbrar hela tiden så jag inte ser vad jag skriver, så såfort jag försöker plugga så blir jag jätteirriterad för att jag inte ser vad jag skriver. Jag fattar verkligen inte hur jag ska hinna med allting. Och grejen är att vi redan ligger efter i historiaplaneringen så jag hoppas inte Peter flyttar fram provet till måndagen efter lovet... Då får jag ännu mer panik... Jag kommer att ha panik fram till efter påsklovet nu. Bläbläbläblälblä.

//Tesse

Träffat Karro :)

Jag höll på att blogga imorse men sen så han jag inte klart! OCh jag gjorde faktiskt hela två inlägg förut anita! :P Har varit trevliga dagar på veckan hittils mycket fikatilfällen alltså, i måndags med Mira och amanda på fåtöljen väldigt länge hahah och sedan idag så satt jag och Karro och fikade i massor med timmar och pratade om typ hundra saker, det finns mycket att säga när man inte har setts på hundra år! Sedan gick vi hem till mig också och kollade på film och åt godis. Väldigt onyttig dag alltså, först massa fika och sedan massa godis, det kommer sluta med att jag blir dubbelt så stor som jag är nu... hm. 
   
någon random bild på anita, karro och mig för x antal månader sedan. Jag ser ju för övrigt ut som någon slags minismurf, men jag böjer faktiskt på benen hah.

//Tesse

blackberry

Hejhej. Jag ar just nu uppe I salen och bloggar fran min systers coola blackberry. Jag vet inte hur man gor de tre sista bokstaverna som ni kanske marker. Illa att jag bloggar battre an tesse trots att jag ar har! (Ta at dig). Det ar I alla fall asnajs att aka snowboard hela dagarna, forutom att man seriost blaser bort nar man ar pa toppen. Har aldrig varit med om att det blaser sa mycket! Ha det bra // anita