Instead of carving up the wall, why don't you open up we'll talk

Trots att det fortfarande är augusti i några dagar till så är det ju rätt tydligt att sommaren är ganska över. Jag har ett väldigt svagt minne av att jag någon gång i somras faktiskt var täckt av något som kallas solbränna. Igår när jag skulle köpa ett puder fick jag hjälp av en expedit för att välja rätt färg, hon tog direkt fram den allra ljusaste färgen. Den som är skrämmande lik vetemjöl. Då insåg jag verkligen att det inte var sommar längre.

Jag har faktiskt inte så mycket emot hösten. Jag är nästan överlycklig över att kunna plocka fram alla halsdukar och stickade tröjor och tjocka strumpbyxor (kommer säkert börja klaga om någon vecka eller så, men ändå). Försöker dessutom intala mig själv att jag passar i att vara blek. Jag vet inte om det beror på kylan eller skolstarten eller någon annan anledning, men många verkar däremot ha drabbats av någon drygsjuka just nu. Jag vet inte vad jag har gjort om det nu beror på mig, men jag upplever bara att en del personer plötsligt har en väldigt dryg attityd. Jag märker det från flera olika håll. Jag orkar seriöst inte. Varför kan man inte bara vara glad och trevlig? Eller åtminstone försöka?

Kände för att skriva av mig lite bara, är inte så bitter som jag låter. Nu är ju absolut inte alla dryga heller, puss på alla glada, roliga och trevliga människor<3

Anita


Grym helg


shout out louds

Det har varit en galet rolig helg, popaganda var grymt. Längtar redan till nästa år, kommer ihåg att jag skrev exakt de orden för ett år sedan också. Träffade så många olika personer, både gamla som jag inte sett på länge, halvgamla som jag träffat några gånger tidigare och en del nya så det var jätteroligt verkligen. Bästa bandet var helt klart shout out louds (kanske för att det var de enda jag hade lyssnat mycket på innan och för en gångs skull kunde texterna...). The concretes, le fever och belle & sebastian var jättemysiga. Robyn och hot chip lyckades båda avsluta dagarna på bästa sätt med grymma uppträdanden och bra drag.


I torsdags var jag på nrj också haha. De flesta banden/artisterna sög och publiken... ja jag hade hoppats på att fjortiskulturen dött ut lite, men tydligen inte. Jag och agnes tänkte i alla fall utnyttja våra gröna kort och johnossi spelade ju, så det var värt det. Men det blev ju enorm kontrast mot popaganda dagen efter.

Idag ska jag se till att komma iväg till gymmet med tesse, det är på tiden säger jag bara...

//Anita


Då har man börjat tvåan

Sommarlovet är slut, tillbaka till verkligheten. Kändes helskumt att gå upp så tidigt. Men det var kul att träffa alla och så. Ser inte så mycket fram emot att börja plugga massor igen, jag klarade mig ganska bra utan det de här två månaderna... Men det känns rätt bra att gå i tvåan. Så kul att se alla små förvirrade ettor som går omkring. Man känner igen dom bäst på södrapåsarna, haha. Vi har fem nya elever i klassen också, trevligt.

Jag har kommit fram till att världens finaste killnamn är Landon. Som han i A Walk to Remember. Landon Carter. Åh. Synd att det inte riktigt funkar på svenska, annars skulle lätt döpa min son till det. Om jag nu får någon.


Väldigt söt film också.

//Anita

bästa ES2b

Jag har varit i skolan idag. Det känns bra. Även fast jag visste om det hade jag glömt hur otroligt bäst min klass är. Det finns för många människor som är bäst i min klass, kan inte vara hälsosamt. Vi har så sjukt kul tillsammans och skrattar galet. Ganska sjukt hur många människor det kan finnas i samma klass som jag verkligen gillar, alltså - min klass är bäst i världen.

Tesse

Skolan börjar om 8.45 timmar

Hej!
Jag har tänkt en stund på att göra ett blogginlägg nu, men till slut kommit fram till att jag inte har lust att skriva någonting, eftersom det jag tänker på mest just nu är att jag kommer gå till skolan imorgon. I bloggen skriver man vad man känner för, och jag känner absolut inte för att skriva om den deprimerande morgondagen. Därför börjar jag tänka ut bra saker med första dagen i skolan efter sommarlovet, så att inlägget inte blir lika deprimerande.

 För det finns faktiskt en del saker som är kul. Det är nästan alltid så att man både längtar till första dagen i skolan och samtidigt vill att den aldrig ska komma. Fortfarande vill man ju se hur alla ser ut efter sommaren, träffa alla kompisar och vara någonstans där det är mycket människor. Kan vara ganska kul. I ungefär två dagar. Sedan kommer man ihåg hur kvällar med oavbrutet pluggande känns och att det första jag önskar när jag måste gå upp ur sängen är att det är helg, varje vardag hela terminerna. Livet blir så inrutat. Fast det finns inte mycket att göra åt det hela, i skolan går man och förr eller senare måste man ju återvända. Kan lika gärna göra det imorgon. Det är ju faktiskt fortfarande lov. Jag ska gå upp om sju timmar. Mycket jag har fått ut av den här texten.


Okej. Det här är en gammal bil, jag vet. Ett inlägg utan bilder är ångest, så alltså - en bil.

Tesse


Sista sommarlovsmorgonen...

Imorgon börjar vi tvåan. Kommer kännas jättekonstigt efter att ha varit ledig så länge. Det svåra kommer nog vara att komma upp på morgonen med tanke på att jag inte har lagt mig tidigare än 3 en enda natt den senaste månaden typ... eller vaknat tidigare än 11... Känns bra.

Igårkväll satt jag, tesse och karro på en brygga vid långsjön och pratade och åt lite gott. Det var jättemysigt. Sen såg vi ett spöke. Eller en spökliknande gubbe kanske, men han var jätteläskig.


Hahahah.. fjärrutlösare är kul.

Här är karro, bild tagen från facebook hehe.

Hejdå
//Anita

Ska vi ligga ner i gräset?


Hi there random strangers


Åh nej näst sista dagen i frihet


Kolla in mina inköp från London! Hahahaha. Harry och Ron, andra boken, när dem kör in i piskande pilträdet på första bilden. Ron i fjärde filmen när han ska på balen och Neville med sin planta! Ibland blir jag lite konstig när jag hittar Harry Pottersaker, speciellt när jag var i London. Kunde ju inte lämna grejerna i affären.


Farväl min älskade vän. Vi har haft kortare tid tillsammans än vad jag hade önskat och nu försvinner du snart helt. Du har många dåliga dagar och ibland känner jag mig sviken när du inte håller vad du utlovat, men de bra stunderna vi har haft tillsammans kommer stanna med mig länge. Tack för den här tiden, Sommar 2010.

Haha.

//Tesse


skillad tjej





Hej!
Jag är en skillad människa för jag vann 2000 g choklad på grönan idag! Jag har aldrig vunnit i mitt liv fast jag har tagit typ tusen lotter haha. Så jag blev lite chockad när jag plötsligt vann haha (måste väl ge lite creds till mamma också...). Var alltså på grönan med min familj idag, då blir det ju gratis hallå! Ganska ägande faktiskt. Södra latinare ska på grönan imorgon också, är lite tveksam om jag ska hänka. Då blir det tre grönan på en vecka, jag är ju redan trött på alla grejer! Men följer nog med i alla fall haha.

En annan sak jag har tänkt på är att jag alltid har hatt på våra profilbilder. Det är ju inte som jag har hatt jätteofta, den andra hatten på förra bilden var ju Anitas till och med. Skumt värre.

//Tesse


I'm vulnerable, I am not a robot





Det var läskigt mycket fint i affärerna idag. Farligt för plånboken. Det är sjukt hur glad man kan bli av shopping förresten, bästa terapin någonsin. Jag testade på att shoppa själv typ för första gången i mitt liv (och då menar jag en längre stund, inte smita in på hm i 10 min innan bussen kommer). Tänkte att jag måste prova det, så jag kan fokusera 100 % på kläderna. För jag är liksom väldigt dålig på att shoppa, hittar typ aldrig något. Och nu var jag i stort behov av en garderobsuppdatering. Det gick väldigt bra faktiskt, hittade en del saker och kändes inte så ensamt som jag trodde. Speciellt inte när man fick lite smssällskap. Det som var jobbigast var att äta lunch. Kändes så sorgligt att sitta ensam vid ett bord och kämpa med min gigantiska macka medan jag kladdade ner hela mig själv med skagenröra och fick medlidande (eller hånande?) leenden från han som jobbade där.

Amanda kom till mig nyss med en gigantisk godispåse och ba "nu kollar vi på vänner och trycker i oss godis". Kan man säga nej till det?

//Anita

Augusti 2009 i svartvitt


Ofta det här var ett år sedan? Här var jag 15 år och hade inte börjat gymnasiet än. Känns jättelängesen men ändå inte.

Jag och tesse blev så äcklade av vår förra design att vi gjorde en ny tillfällig, väldigt väldigt enkel och tråkig men går att titta på liksom. Förra gången vi sa att vi gjorde en tillfällig design hade vi den i flera månader... haha. Men den här gången ska vi vara lite snabbare.

Det blir popaganda i år igen woho!
//Anita

Bäst i hela världen


Jag kom bara på en sak. Anita och jag är bäst! Och vi äger sönder alla andra människor, för vi är coolast av alla. Jag menar, vi äger bara! ÄGER!

//Tesse

vilka är våra besökare



Läppstift har blivit min nya favoritgrej! (tillsammans med mina hål i öronen).


Hittade en mapp med massamassa bilder jag har ritat, de flesta flera år gamla (med några undantag haha). Konstigt hur jag kunde vara så nöjd med vissa av de här bilderna när jag gjorde dem faktiskt, jag menar hallå? Nej men haha, kul och kolla på typ 50-60 bilder man inte har kollat på på länge i alla fall.  

Anita och jag undrar vilka det egentligen är som läser vår blogg. För vi har ändå ganska många besökare, men frågan är vilka det är. Så alla besökare, nu är chansen att avslöja er! (hahaha, som om någon kommer göra det)

//Tesse

Det är kul att alla rubriker man någonsin skrivit kommer upp när man ska skriva rubrik.



Hey everybody!
Mitt schema för hösten ser... helt okej ut. Börja mellan åtta och halv nio varje morgon och sluta mellan tre och fem varje dag. Det bästa är att jag har något slags bildämne alla dagar utom fredagar, så i år ska jag skapa mina vänner! Haha. Sedan kanske det inte är helt underbart att sluta dagarna med matte C, naturkunskap och franska... För övrigt är det ju lite komiskt att jag har typ tre timmar håltimme på onsdagar! Vi bestämde att vi ska testa alla fik på söder som vi missade förra året under dessa timmar. För förra året blev det ofta så att vi gick ner till waynes på götgatan när vi ville fika, eftersom vi inte orkade tänka vart vi ville gå, även fast det finns en miljon fik runt skolan liksom! Fast kanske kommer det sluta med att vi går till kaffis i alla fall. Alltså fiket inne på skolan, eftersom det är så billigt (plus att dem har södertörnhavrebollar!).

Konstigt väder idag. Jag sitter i en mysig kofta som jag precis hittade i källaren och försöker njuta av mina sista tre sommarlovsdagar. Bakade äppelpaj för en stund sedan. Livet är underbart ibland. Jag menar det faktiskt.

PS. Popaganda festivalpass bokat! DS.

//Tesse


Parkbio


Vi för alltid!.... NOT. Höhöh. Väldigt dåligt skämt.      <3



Var på parkbio idag! Hur mysigt som helst. Filmen var bra också, plus att vi hade massa att äta. Träffade en del människor som jag inte har sett på hela sommaren, och det var ju sjukt kul! Haha känner att jag kommer dö på gröna lund snart för övrigt. Var ju där med Anita någon dag den här veckan, lovade och hänga med familjen på söndag och nu vill alla södra latinare åka dit på måndag! Jag kommer spy på gröna lund snart. Men skitsamma, det blir faktiskt helt annorlunda med olika personer.

Pusspuss på er alla

//Therese

Bästa underhållningen

Är ensam hemma, ligger i soffan med världens magont, youtubar friends bloopers och skrattar så jag gråter för mig själv. Funderar på att göra en kladdkakesmet. Livet är spännande ibland.



//Anita

Världens sötaste treåring



Saknar min lilla kusin<3
//Anita


Börjar bli lite taggad på ett nytt skolår







Hi people!
Min blogglust har återvänt som värsta vinden helt plötsligt. Idag när jag kom hem kände jag verkligen starkt vilken stor lust jag hade att blogga! Och det äger ju. Måste bara påpeka att mina bilder är suddiga och taget i ett väldigt dåligt ljus. Det kan ni ju bara ignorera.

Hur som helst, ny hatt och ny halsduk idag! Halsduken var typ ååååååhhh jag måste köpa hahah. Jag har kommit fram till att jag älskar huvudbodnader förresten, hade typ alltid på mig massa olika när jag var liten, men nu har jag pausat ett tag (fram till nu alltså). Tummen upp för saker på huvudet. Stråhatten med sjalen köpte jag i Nice förresten. Det var lite komiskt att Mira, Lisa och jag köpte lika dana också. Men alla tre tyckte den var jättefin (fast det var jag som hittade den hihi), så på alla resdagar hade vi på oss hattarna samtidigt vilket måste sett väldigt roligt ut (alltså vi kunde ju inte packa ner dem precis).

Och tredje saken, jag har tagit två nya hål i öronen! Det kändes knappt. Jag är glad. Fast jag har kommit på att jag måste ta minst ett till. För just nu har jag tre på ena sidan och ett på andra, och det är mycket snyggare att ha tre på det ena och två på det andra. Jag är också sugen på att ta ett hål uppe på örat ni vet. Funderar alltså att ta två till den närmaste tiden.

Förresten har dagen varit jättemysig! Lite promenad och sedan en väldigt lång fika på café 60, sedan tunnelbanan till söder lite second handshopping och lite monkishopping och en massa prat och efter det gick vi upp på vår skolgård och satte oss på trappan och pratade ännu mer. Hur skumt? Liksom hej vi åker till skolgården en vecka innan skolan börjar. Men det var faktiskt jättemysigt att sitta där medan solen gick ner.

Nu ska jag fortsätta chilla här i min jättestora säng. Och äta middag också, har råkat missa det idag.

//Tesse

Gröna lund



Jag låter mitt hår vila lite från min kära plattång, därför jag ser ut som en mupp ifall ni undrar. Att ha åkt ett antal bergochdalbanor och sånt (uppskjutet 6 gånger bland annat) hjälper ju inte direkt.
Sämst ljud men vi var liksom mitt på gröna lund bland alla skrik och sånt.

Roligaste dagen på länge! Gröna lund är bäst och har väldigt god mat. haha.
//Anita

Fett värd sommar

Hej!
Fett värd dag idag!

Tänkte lägga upp lite bilder från min awesome tågluff nu!


































Ojojoj det kändes som det blev en miljon bilder! Men vem bryr sig. Världens läskigaste insane-åk idag förresten, Anita och jag trodde seriöst vi skulle dö haha.

Puss

//Tesse

"I mean, what if I die while eating my entree?"

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, remember me = jättejättebra film.




Snacka förresten om att man har tur när man spontant går in i videoaffären och denna fina film just har kommit in, så nyligen att den inte ens är framplockad ut i affären.

Igårnatt var förresten lite konstig efter att vi kommit hem. Först tesses plötsliga däckning, sen kunde jag inte sova på flera timmar, sen vaknade vi båda helt klarvakna vid halv fem på morgonen sjukt törstiga och kunde inte sova på ett tag till och sen tillslut gick vi upp vid ett. Lyckades sen inte komma iväg förrän vid fyra, haha sämst. Vi var lite på söder och sen lite hemma hos tesse och sen klarade vi faktiskt av att skiljas åt och nu är jag hemma hos mig. Helt ensam. Sorgligt värre, haha.

Slut på den intressanta historian. Imorgon blir det troligtvis grönan. Det betyder LANGOS <3 och annat kul såklart.
//Anita

"You once told me, our fingerprints don't fade from the lives we touch. Is that true for everybody, or is it just poethic bullshit?"

nämen titta, en videoblogg!



Trevlig dag idag. Hade bara planerat att träffa tesse sen påväg till henne träffade jag malin och jenny på busshållplatsen så jag drog med mig dom + tysk dit också, sen satt vi mest ute och pratade och åt väldigt god paj, creds till moa! På kvällen drog vi ut och träffade lite annat roligt folk i centrum. Några random hjälpsamma människor innanför ett fönster som vi gick förbi räddade förresten typ vår kväll, haha! Ganska komiskt. Efter att ha suttit på busshållplatsen och diskuterat livet och sånt ett bra tag hamnade jag och tesse tillslut hemma hos mig, och hon har typ däckat här bredvid mig i min säng nu... haha. Känns helt fel, är ju alltid jag som somnar först? Har inte direkt något annat val än att försöka somna jag med.

Godnatt
//Anita

Be your own windkeeper


Idag fyllde min lillasyster hela 13 år, i mina ögon är hon fortfarande typ 8 eller något, haha. GRATTIS AMANDA.
Är extremt trött nu, sov kanske sammanlagt 3 timmar igår natt. Damp.

//Anita

sommaren i sverige är kort

Hejhejhej
Åh det känns som det här lovet har gått så himla fort! Jag har ju inte hunnit med någonting! Jobbat i tre veckor, varit sjukt i en, varit på landet i en och varit på tågluff i tre! Hallå alla chilliga dagar vid långsjön och inne i stan? Klart jag har gjort massa saker på helgerna och kvällarna när jag jobbade och så, men asså det har inte alls känts som ett normalt sommarlov. Jag brukar alltid bara hänga runt i minst två veckor och glömma vad klockan är, vad jag gör och vilken dag det är ungefär. Jag får ta igen alltihopa på de sista tio dagarna nu. Jag har ju sommarlov ända till 25 augusti, vilket äger väldigt mycket. (på tågluffen träffade vi några scweizare som bara hade fem veckor sommarlov! Vilket öde asså)

Under min veckor i Europa har jag verkligen fattat hur mycket hemma jag tar för givet. Liksom att det finns mat i kylen, att man kan åka hem när man vill, att man alltid har någonstans att sova osv osv. Började verkligen sakna mitt hus efter ett tag när det kändes som mitt hus var lika stort som en ryggsäck haha. Nästan varje resdag när man inte visste vart man skulle komma eller visste något alls började vi prata om våra sängar och frukostar man kunde hämta ur kylen hahah.


här är jag är London ganska nära stället där dem spelade in grimmauld place. Min kjol är en riktig skolunformskjol förresten hahaha.

pusshej


En tredjedel av den jag var går hem, för en är krossad en är din




Woho tesse är hemma!! Dagen har bestått av fika, shopping, glass, prat, prat pch prat. Väldigt mycket prat. Oavbrutet. Det här var tredje gången vi träffas på hela sommarlovet. Helt sjukt, och inte alls okej.
Hängde med familjen till gömmaren en liten stund också, med kameran i högsta hugg. Blev inte så många bra bilder men jaja.

//Anita

andra halvan av bloggen är hemma

Heeej
Jag är hemma från min lååååånga resa nu alltså! Det har varit så sjukt roligt! Vi har varit i hela Europa!

Stockholm - Köpenhamn - Hamburg - Berlin - Luzern(schweiz) - Milano - Genova(Italien) - Nice - Paris - Dieppe - New haven - London - Stockholm

Det var då hela min resa asså. Sjukt kul allting och vi har haft panikattacker ibland (eller jag har haft!) och varit jättearga på varandra ibland men mest har vi skrattat. Vissa dagar har vi bara ätit mackor och vissa dagar har vi ätit tre rätters middag. Ibland har vi sovit på färjastationer och på tåg. Det coolaste jag någonsin har gjort och sjukt annorlunda. Kom hem igår klockan 03.00 ungefär, det allra bästa med att komma hem var absolut att vakna och kunna hämta frukost i kylen. Igår sprang vi genom hela Heatrows flygplats i London (vi flög hem från London, men annars har vi bara åkt tåg). Haha, jag tyckte vi skulle åka från hostellet ungefär klockan fyra eller fem men alla ba "neeeej Tesse du har panikattack det e luuugnt" så hur som helst så slutade det med att när vi gick av tåget på flygplatsen hade vi 15 minuter på oss innan det inte gick att hämta ut biljetterna längre. Snacka om att vi fick panik hahaha, det är ju liksom hur stor flygplats som helst. Så när vi ställde oss i bag dropstället hade vi ungefär 10 minuters marginal hahaha, jag brukar ha en timme minst liksom! Hade något inte funkat så hade vi ju kanske missat planet. Men vi kom hem till Sverige.

Bilder kommer senare, det är så konstigt att alla runt omkring pratar svenska förresten! Anita svara på mitt sms!! Känns både jättetomt och skönt och vara hemma.
Mira, Lisa, Rebecka, Amanda, jag och Sandra har haft bästa veckorna någonsin!
Puss allihopa

Så snurra min jord igen, radion spelar vår song

Jag försökte häromdagen att hitta en bra hemsida man kan kolla på filmer på, typ första och troligtvis sista gången i mitt liv. Fick virus direkt nästan, känner mig så lyckad... Så jag får använda pappas dator just nu i alla fall. Den är väl trevlig, förutom den irriterande touchknappen vid tangentbordet som gör att jag stänger av internet av misstag hela tiden.

Förresten så är jag plötsligt inne i någon slags musikpåsvenska-period (jag och alla mina musikperioder alltså...). Typ kentcovers och winnerbäck och sånt mys. Fina texter.



Gillar denna video, så grymt cool
//Anita

If i don't live today, then I might be here tomorrow



Snäll som jag är, så ställde upp som modell åt min fotogalna lillasyster. Jag älskar vårt nya objektiv.

//Anita

It's not hard to fall when you float like a cannonball



Idag har jag åkt tåg åt fel håll och ätit tårta. Fick förresten livstecken från den andra halvan av bloggen igår! Hon befann sig förtillfället i frankrike och väntade på någon färja.

godnatt
//Anita

01.04.2009



Fick lust att kolla igenom min mörkahårperiod efter förra inlägget och hittade de här bilderna. Åh vilka minnen, kommer verkligen ihåg den dagen. Blev förresten överraskad häromdagen genom att två av dessa personer (+tysk) stod utanför min dörr och ville säga hej. Väldigt trevligt, sluta jobba så att vi kan ses någon dag!

Nu: ikea
// Anita


Though life is ruff and the road is tuff you can seize the day

Såg någon minut av dn-galan för ett tag sen Det enda roliga där är han som går omkring med en lapp på magen som det står "gay" på. Hahahahaha. Ser ju fruktansvärt roligt ut. Känns galet skumt förresten att där, någonstans mellan alla längdhoppsgropar och höjdhoppsmattor och sånt, stod jag och klämdes mellan massa svettiga människor och njöt av livemusik by coldplay för ungefär ett år sedan. Åh, ta mig tillbaka.


Nämen titta, vem kan det här vara? Hon ser ju otroligt gullig och trevlig ut! Känner verkligen hur hennes stora leende smittar av sig!
Hahahhaha. Apropå gamla minnen liksom. 1,5 år sen eller något.
hm, blev lite sugen på mörkt hår igen faktiskt...

//Anita

Och den stund som jag kände som nära var blott alvedon

Vi behöver verkligen en ny bloggdesign, orkar inte kolla en enda mer sekund på den här snart. Vill liksom knappt blogga för det. Väldigt passande att en viss therese befinner sig på någon okänd plats någonstans i europa just nu. Kom hem! Om jag inte utnyttjar friheten och ändrar allt själv... hoho. Fast nä, det ska jag inte. Eller? hihihoho. Busigt. Hejdå.

så bara så ni vet alltså: jag vet att vår design är ful och att vi har haft den i hundra år.

//Anita

sverige

Nu är jag hemma igen. När man har varit utomlands länge märker man verkligen hur mycket man tycker om lilla sverige, det känns väldigt skönt att vara tillbaka. Äntligen får jag återförenas med min dator, min säng och den svenska mjölken. Ur materialistisk synvinkel är det nog de jag har saknat mest hehe.

Det har inte hänt så mycket under de här två veckorna. Har tagit det lugnt och jobbat på solbrännan, som typ ändå försvann sista veckan när det regnade hela tiden. Sen har jag blivit kär. I min treåriga kusin, haha. Det är faktiskt omöjligt att inte förälska sig i honom, han är så underbart söt. Dessutom har jag nu två ettåriga kusiner också, världens sötaste dom med. Jag fick lust att smuggla ner alla tre i resväskor och kidnappa dom hit till sverige, hehe. Får inte leka med dom på ett år nu, väldigt sorgligt.

Sen så har jag klippt mig och köpt ett nytt objektiv. Helt okej nöjd med klippningen och väldigt nöjd med objektivet:)






Mer bilder kommer
// Anita